AcasăIntreprinderi IndividualePersoane fizice cu CA mai mare de 100.000 - info oficial (plus...

Persoane fizice cu CA mai mare de 100.000 – info oficial (plus precizari determinare venit net in sistem real)

ANAF reaminteste contribuabililor pentru care venitul net se determină pe bază de norme de venit si care în anul fiscal 2013 au înregistrat un venit brut anual mai mare decât echivalentul în lei al sumei de 100.000 euro, că începând cu anul 2014, au obligatia determinării venitului net anual în sistem real.

Această categorie de contribuabili avea obligatia ca până la data de 31 ianuarie 2014 inclusiv să completeze corespunzător si să depună la organul fiscal competent formularul 220 “Declaratie privind venitul estimat/norma de venit”.

Cursul de schimb valutar utilizat pentru determinarea echivalentului în lei al sumei de 100.000 euro este cursul de schimb mediu anual comunicat de Banca Natională a României, la sfârsitul anului fiscal (curs mediu 2013 – 4,4190 lei/euro).

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

ANAF reaminteste contribuabililor care obtin venituri din activităti independente, impusi pe bază de norme de venit, precum si cei care obtin venituri din drepturi de proprietate intelectuală că aveau posibilitatea să opteze pentru determinarea venitului net în sistem real până vineri, 31 ianuarie 2014.

Optiunea pentru determinarea venitului net în sistem real se exercită prin completarea declaratiei de venit estimat cu informatii privind determinarea venitului net anual în sistem real si depunerea formularului la organul fiscal.

Optiunea de a determina venitul net pe baza datelor din contabilitatea în partidă simplă este obligatorie pentru contribuabil pe o perioadă de 2 ani fiscali consecutivi si se consideră reînnoită pentru o nouă perioadă dacă contribuabilul nu solicită determinarea venitului net anual pe baza normelor

Sursa – DGFP Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!