AcasăDeclaratii anualeD 392 (A), D 392 (B), D 393 - clarificari oficiale 2014...

D 392 (A), D 392 (B), D 393 – clarificari oficiale 2014 – cu privire la depunere, completare, exceptii

Dupa cum stiti, in ultima perioada a fost aprobat Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscală nr. 93/2014text integral aici – pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare de declaratii informative, care aprobă modelul (nou) si continutul următoarelor formulare:

Formular 392 A “Declaratie informativă privind livrările de bunuri si prestările de servicii efectuate în anul ….”
Formular 392 B “Declaratie informativă privind livrările de bunuri, prestările de servicii si achizitiile efectuate în anul….”
Formular 393 “Declaratie informativă privind veniturile obtinute din vânzarea de bilete pentru transportul rutier international de persoane, cu locul de plecare din România în anul….”

Declaraţia informativă 392 (pentru an 2013) – a aparut aplicatia noua (versiune 24.01.2014) – click aici

Formularul 392 A “Declaratie informativă privind livrările de bunuri si prestările de servicii efectuate în anul ….” se completează de către persoanele impozabile care, la data de 31 decembrie a anului de referintă, respectiv a anului pentru care se depune acest formular, erau înregistrate în scopuri de TVA, potrivit art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările si completările ulterioare si a căror cifră de afaceri, efectiv realizată la acea dată este inferioară sumei de 220.000 lei.

Nu se depune acest formular dacă persoanele impozabile nu au desfăsurat livrări de bunuri si prestări de servicii în anul de referintă, în interiorul tării. Formularul ˝Declaratie informativă privind livrările de bunuri si prestările de servicii efectuate în anul….˝ se depune la organul fiscal competent, până la data de 25 februarie, inclusiv, a anului următor celui de raportare.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Formularul 392 B “Declaratie informativă privind livrările de bunuri, prestările de servicii si achizitiile efectuate în anul ….” se completează de către persoanele impozabile care, la data de 31 decembrie a anului de referintă, respectiv a anului pentru care se depune acest formular, nu erau înregistrate în scopuri de TVA, potrivit dispoziTiilor art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările si completările ulterioare si a căror cifră de afaceri realizată la acea dată, excluzând veniturile obtinute din vânzarea de bilete de transport international rutier de persoane, este inferioară sumei de 220.000 lei.

Nu se depune acest formular în situatia în care persoanele impozabile nu au desfăsurat în anul de referintă livrări de bunuri si prestări de servicii în interiorul tării si/sau achizitii efectuate din tară. Formularul “Declaratie informativă privind livrările de bunuri, prestările de servicii si achizitiile efectuate în anul….” se depune la organul fiscal competent, până la data de 25 februarie, inclusiv, a anului următor celui de raportare.

Avand in vedere precizarea din OPANAF 93/2013 cu privire la faptul ca D392A si D392B nu se mai raporteaza pentru cifra de afaceri zero – pentru anul 2013 – detalii aici – dar avand in vedere si paragraful oficial de mai sus, concluzionam – DACA O ENTITATE (SRL, SA, PFA, II, IF, ETC.) ARE CA=0, DAR ARE IN ACELASI TIMP ACHIZITII IN ANUL 2013 – ATUNCI TREBUIE SA SA DEPUNA D 392 (B) – NOTA CABINETEXPERT.RO.

Formularul Formular 393 “Declaratie informativă privind veniturile obtinute din vânzarea de bilete pentru transportul rutier international de persoane, cu locul de plecare din România în anul….” se completează de către persoanele înregistrate în scopuri de TVA, potrivit dispozitiilor art.153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările si completările ulterioare, care, în cursul anului precedent au prestat servicii de transport internaTional de persoane.

Formularul „Declaratie informativă privind veniturile obtinute din vânzarea de bilete pentru transportul rutier international de persoane, cu locul de plecare din România în anul….” se depune la organul fiscal competent, până la data de 25 februarie, inclusiv, a anului următor celui de raportare.

Sursa (cu multumiri pentur posibilitatea preluarii) – DGFP Vrancea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!