AcasăDeclaratii anualeDeclaratia 392A si Declaratia 392B – particularitati 2014

Declaratia 392A si Declaratia 392B – particularitati 2014

Dupa cum stiti, Ordinul Preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 93/ 21.01.2014text integral – a adus modificari noi fata de 2013 la D 392 si D 393.

Analizand instructiunile pentru completarea formularului (392 B) – sau “Declaratia informativa privind livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitiile efectuate in anul 2013″ – am vazut ca aceasta se completeaza de catre persoanele impozabile neinregistrate in scopuri de TVA, potrivit dispozitiilor art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, a caror cifra de afaceri realizata la finele anului calendaristic, excluzand veniturile obtinute din vanzarea de bilete de transport international rutier de persoane, este inferioara sumei de 220.000 de lei.

IN CONCLUZIE – DEPUN TOTATE ENTITATILE CARE SE INCADREAZA IN CONDITII – PFA, II, IF, ONG-uri, CABINETE INDIVIDUALE DE EXPERTI CONTABILI, CABINETE AVOCATI, ETC.

Nu se depune acest formular în situația în care persoanele impozabile nu au desfăşurat în anul de referință livrări de bunuri şi prestări de servicii în interiorul țării şi/sau achiziții efectuate din țară.

Analizand instructiunile pentru completarea formularului (392 A) – situatia este mult mai simpla si deja paltitorii de TVA stiu cum sa o completeze.

ALTE RESURSE UTILE:

– Declaraţia informativă 392 (pentru an 2013) – aplicatia noua (versiune 24.01.2014) – click aici
Cine depune declaratia 392 (A sau B) in anul 2014 (pentru anul fiscal anterior – 2013) ? – CLICK AICI
Sanctiuni/Amenzi pentru nedepunerea in termen a D 392 (A sau B) in anul 2014 – CLICK AICI
Termen depunere Declaratia 392 in anul 2014 (pentru anul fiscal precedent – 2013) – CLICK AICI

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

7 COMENTARII

  1. Buna ziua.

    Am un PFA pentru consultanta IT si emit doar facturi de prestari servicii pentru Germania (nu am livrat servicii in Romania). M-am inscris in ROI si am emis facturile folosind codul fiscal cu RO in fata. Nu sunt platitor de TVA. Ce declaratie depun A sau B ? As tinde sa cred ca trebuie sa depun declaratia B insa aici mai este o intrebare: pe care cod fiscal sa il folosesc pe cel cu RO sau pe cel fara RO ?

    Va multumesc.

  2. buna. am un pfa partida simpla. cand fac declaratia 392B in randul de achizitii fara tva trebuie sa socotesc si platile catre stat. adica cas si impozit? sau doar achizitii ex. transport, materii consumabile.
    Comisionul bancar din cate stiu nu este deductibil asta pt declaratia 220 😀
    multumesc anticipat

  3. PDFul de pe ANAF contine niste numere/cifre. ALEA trebuiesc sa ajunga in serverul MF, adica se downloadeaza PDF, se completeaza, se valideaza (daca il depui online, ok – e altceva) apoi se merge cu el pe ****USB/CD**** si printat. Printul/hartia serveste precum „hartzogaraie”, datele din PDF se transmit de functionar catre MF. If date fails de transmis (din orice motive) => ciuciu parafa. Sper ca am explicat bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!