AcasăCodul munciiSarbatori legale 2014 (zile libere in care nu se lucreaza) - d.p.d.v....

Sarbatori legale 2014 (zile libere in care nu se lucreaza) – d.p.d.v. legal incepand cu 01.01.2014

Dupa cum stiti, LEGEA nr. 147/23.07.2012text integral – pentru modificarea art. 139 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, publicata in Monitorul Oficial nr. 509 din 24 iulie 2012 a adus ultimele modificari in aceasta chestiune, insa fiind la inceput de an ne-am propus sa actualizam din nou subiectul.

In concluzie, dupa 01.01.2014 – zilele de sarbatoare legala in care nu se lucreaza sunt:

– 1 si 2 ianuarie;
– prima si a doua zi de Pasti;
– 1 mai;
– prima si a doua zi de Rusalii;
– Adormirea Maicii Domnului;
– 30 noiembrie – Sfantul Apostol Andrei cel Intai chemat, Ocrotitorul Romaniei;
– 1 decembrie;
– prima si a doua zi de Craciun;
– doua zile pentru fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora.

ATENTIE – ZILELE LIBERE LEGALE SE PLATESC DE ANGAJATORI.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”.

ATENTIE – DACA NU S-AU ACTUALIZAT REGULAMENTELE INTERNE ODATA CU ACESTE MODIFICARI (DIN 2012), IATA UN EXEMPLU DE ACT ADITONAL AICILINK DESCARCARE.

2 COMENTARII

  1. modificarea si completarea RI este un expresia vointei unilaterale a administratorului, acolo unde nu este subiect de negociere cu reprezentantii angajatilor

    pe cale de consecinta, in cazul in care nu este subiect de negociere, nu se face prin act aditional, ci prin decizie de administrator

    in situatiile in care este subiect de negociere (ca urmare a contractelor colective valide sau supra-activitate a acestora) modificarea si completarea RI trebuie mentionata in minuta sedintei sau procesul-verbal incheiat intre reprezentantii patronatului si reprezentantii angajatilor

    va felicit pentru site, mai putin insa pentru postarile de genul ‘act additional de modificare RI’

  2. Adica, in situatia in care ziua de 1 Mai a fost intr-o zi de joi si eu nu am fost la serviciu, ziua respectiva va fi platita? Unde anume, in Codul Muncii sau alta lege, se specifica asta, pt ca la compania unde lucrez mi s-a spus clar ca sarbatorile legale nu se platesc.
    Multumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!