Se declara in D 300 – TVA aferentă facturilor emise pentru operatiunile desfasurate de o agentie de turism care aplica regimul special?

0
240

Intrebare – 04.04.2013

TVA aferentă facturilor emise pentru operatiunile desfasurate de o agentie de turism care aplica regimul special se declara in decontul de TVA?

Raspuns

Potrivit Normelor metodologice date in aplicarea art. 152^1 alin. (8) din Codul fiscal, pentru a stabili valoarea taxei colectate pentru serviciile unice efectuate într-o perioadă fiscală, agenţiile de turism vor ţine jurnale de vânzări sau, după caz, borderouri de încasări, în care se înregistrează numai totalul de pe documentul de vânzare care include taxa. Aceste jurnale, respectiv borderouri se vor ţine separat de operaţiunile pentru care se aplică regimul normal de taxare. Conform Instructiunilor pentru completarea formularului (300) „Decont de taxă pe valoarea adăugată la rândul 9 din decont se înscriu informaţiile preluate din jurnalul de vânzări pentru operaţiuni a căror exigibilitate intervine în perioada de raportare, privind baza de impozitare şi taxa pe valoarea adăugată colectată pentru operaţiunile supuse regimurilor speciale de taxă pe valoarea adăugată determinate pe baza situaţiilor de calcul întocmite în acest scop.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”.

Fata de cele de mai sus, o agentie de turism care aplica regimul special inscrie baza de impozitare şi taxa pe valoarea adăugată colectată la rândul 9 din decontul de TVA.

Baza legala:
Legea nr 571 / 2003 articolul art. 152^1 alin. (8),
– Hotararea guvernului nr 44 / 2004 articolul pct. 63 alin. (4),

Sursa – anaf.ro – care precizeaza ca – Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor.

Articolul precedentContributii angajat si angajator 2014 – cote contributii salariale valabile (in vigoare)
Articolul următorATENTIE – nu uitati de evaluarea anuala a salariatilor – de facut la sfarsit de an 2013 (resurse utile si model fisa evaluare anuala angajat atasata)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.