Este suficienta o decizie colectiva de marire a salariilor si nu act aditional – pentru alinierea salariilor angajatilor la noul salariu minim valabil in 2014

3
210

Dupa cum stiti, in momentul in care salariul minim trebuie crescut urmare a unei prevederi legislative obligatorii, cum este urmare a aparitiei Hotararii Guvernului României nr. 871/14.11.2013 (ce modifica salariul minim la 850 lei incepand cu 01.01.2014 – text integral – atunci este suficienta o decizie comuna a companiei/enititatii si nu acte aditionale de marire salarii pentru fiecare angajat in parte.

Iata si precizarea oficiala care spune urmatoarele:

– In situatia in care modificarea intervine asupra elementului salariu, iar salariatul in cauza este salarizat cu salariul minim obligatoriu pe economia nationala, iar guvernul intervine cu o modificare a salariului minim brut obligatoriu, modificarea se face prin emiterea unei decizii de modificare a salariului, fara a mai fi nevoie de act aditional.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”.

– De asemenea, in situatia in care prin negocieri colective la nivel de unitate sunt mentionate clauze de modificare a salariului pe transe, in perioada de 12 luni luni de executare a contractului colectiv de munca, care este obligatoriu intre parti si isi produce efectele asupra intregului personal salariat, modificarea salariului se va face prin decizie, in care se va mentiona textul din contractul colectiv de munca, care face referire la modificarea salariului.

Sursa – ITM Constanta

Articolul precedentTichetele de masa vor putea fi emise pe suport electronic – incepand cu jumatatea lunii februarie 2014 (oficial)
Articolul următorTratamentul fiscal aplicabil cheltuielilor cu alimentele acordate salariaţilor în locul indemnizaţiei de delegare/detaşare (oficial)

3 COMENTARII

  1. Juridic vorbind, nu este necesara o decizie deoarece, asta ar presupune ca angajatorul are de ales.

    Se face o simpla notificare catre salariati, notificare care se poate depune la ITM doar in scopul atasarii la sistemul electronic de raportare revisal.

    Asta-i tot.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.