AcasăInventariereModel proceduri inventariere la 31.12.2013 - document obligatoriu pentru orice contribuabil

Model proceduri inventariere la 31.12.2013 – document obligatoriu pentru orice contribuabil

Dupa cum stiti, din cele detaliate de noi si in anii trecuti, raspunderea pentru buna organizare a lucrarilor de inventariere, potrivit prevederilor Legii nr. 82/1991, republicata – text actualizat aici – si în conformitate cu reglementarile contabile aplicabile, revine administratorului, ordonatorului de credite sau altei persoane care are obligatia gestionarii entitatii.

În vederea efectuarii inventarierii, aceste persoane aproba proceduri scrise, adaptate specificului activitatii, pe care le transmit comisiilor de inventariere. Cateva precizari utile despre inventarierea patrimoniului in anul 2013 – gasiti si aiciLINK.

Va propunem mai jos un model de proceduri, care sunt pasul initial inainte de adoptarea la nivelul fiecarei entitati a deciziei de numire a comisiei ce efectueaza inventarierea anuala (la 31.12.2013)model actualizat al deciziei aici.

PENTRU MODELUL DE PROCEDURI PENTRU INVENTARIEREA LA 31.12.2013 (actualizat la noiembrie 2013) – CLICK AICI

Problematica procedurilor si a inventarierii este reglementata de OMFP nr. 2861/09.10.2009text integral – pentru aprobarea Normelor privind organizarea si efectuarea inventarierii elementelor de natura activelor, datoriilor si capitalurilor proprii (publicat in Monitorul Oficial nr. 704/20.10.2009).

4 COMENTARII

  1. Buna ziua.
    Ce documente trebuie sa aiba un gestionar de mijloace fixe?
    Am o problema la inventarierea anuala, S-a facut o investitie intr-o hala piata care are mai multe componente; luate separat unele componenete s-ar incadra la imobilizari corporale. Receptia imobilizarii s-a facut la valoarea totala a investitiei si asa a fost intregistrata in evidenta contabila. Exista un dosar tehnic in care se regasesc toate acele componente.Cum trebuie facuta inventarierea in aceasta situatie? Multumesc pentru raspuns.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!