AcasăProfit / venitPlata impozitului pe profit si a impozitului pe veniturile microintreprinderilor pentru trimestrul...

Plata impozitului pe profit si a impozitului pe veniturile microintreprinderilor pentru trimestrul III 2013

În atentia contribuabililor platitori de impozit pe profit

25 OCTOMBRIE 2013 este termenul limita de declarare si plata a impozitului pe profit pentru trimestrul III 2013 pentru :

– contribuabilii platitori de impozit pe profit care efectueaza declararea si plata impozitului pe profit trimestrial;
– contribuabilii platitori de impozit pe profit care au optat pentru declararea si plata impozitului pe profit anual, cu plati anticipate, efectuate trimestrial, inclusiv societatile bancare.

Contribuabilii care începând cu data de 1 ianuarie 2013 au optat pentru aplicarea sistemului de declarare si plata a impozitului pe profit anual, cu plati anticipate efectuate trimestrial, determina platile anticipate trimestriale pentru anul 2013 în suma de o p_trime din impozitul pe profit datorat pentru anul 2012, actualizat cu indicele preturilor de consum estimat pentru anul 2013, care este de 104,3%.

Declararea se face prin formularul 100 „Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat” aprobat prin OMFP nr. 1950/2012, cu modificarile si completarile ulterioare.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”.

În atentia contribuabililor platitori de impozit pe veniturile microîntreprinderilor

– 25 OCTOMBRIE 2013 este termenul limita de declarare si plata a impozitului pe veniturile microîntreprinderilor pentru trimestrul III 2013.

Contribuabilii platitori de impozit pe veniturile microîntreprinderilor care realizeaza în cursul trimestrului III 2013 venituri mai mari de 65.000 euro devin platitori de impozit pe profit începând cu acest trimestru.

Veniturile luate în calcul la stabilirea limitei de 65.000 euro sunt cele înregistrate:
– începând cu 1 ianuarie 2013, de catre persoanele juridice care aplica sistemul de impunere pe veniturile microîntreprinderilor de la aceasta data inclusiv;
– începând cu 1 februarie 2013, de catre persoanele juridice care aplica sistemul de impunere pe veniturile microîntreprinderilor de la aceasta data inclusiv.

Impozitul pe profit datorat reprezinta diferenta dintre impozitul pe profit calculat de la începutul anului 2013/de la 1 februarie 2013 pâna la sfârsitul perioadei de raportare si impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat în cursul anului respectiv.

Microîntreprinderile care în cursul trimestrului III 2013 încep sa desfasoare activitati în domeniul bancar, în domeniul asigurarilor si reasigurarilor si al pietei de capital (cu exceptia celor ce desfasoara activitati
de intermediere în aceste domenii), în domeniul jocurilor de noroc, consultansei si managementului, datoreaza impozit pe profit luând în calcul veniturile si cheltuielile înregistrate începând cu acest trimestru.

Alte informatii :

– Cursul de schimb pentru determinarea echivalentului în euro este cel de la închiderea exercitiului financiar precedent, 4,4287 lei/euro.
– În situatia trecerii în cursul anului de la plata impozitului pe veniturile microîntreprinderilor la plata impozitului pe profit, contribuabilul va comunica organului fiscal iesirea din sistemul de impunere pe veniturile microîntreprinderilor, prin depunerea declaratiei de mentiuni (formularul 010).
– Declararea se face prin formularul 100 „Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat” aprobat prin OMFP nr. 1950/2012, cu modificarile si completarile ulterioare.

Sursa – DGFP Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!