AcasăIntreprinderi IndividualeIn aceasta perioada se emit de catre organul fiscal deciziile de impunere...

In aceasta perioada se emit de catre organul fiscal deciziile de impunere anuala – F 250, F 251 si F 630

DGFP Arges face cunoscut faptul ca în aceasta perioada se emit de catre organul fiscal deciziile de impunere anuala (formularele 250 „Decizie deimpunere anuala pentru veniturile realizate din România de persoanele fizice”, formularul 251 „Decizie de impunere anuala pentru veniturile realizate din strainatate de persoanele fizice”, formularul 630 „Decizie de impunere anuala pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate”) pe baza datelor din declaratiile privind veniturile realizate si a celorlalte informatii existente în evidenta fiscala.

Persoanele fizice care primesc o astfel de decizie anuala trebuie sa cunoasca faptul ca atunci când din decizie reiese diferenta de impozit stabilita în plus (rândul 9, lit. a) din formularul 250) sau diferenta de impozit de plata (rândul 8 din formularul 251) sau diferenta de contributii stabilita în plus (cap.II rd. 4a din formularul 630) au obligatia achitarii acestor diferente de impozit si contributii în termen de cel mult 60 de zile de la data comunicarii deciziei de impunere, perioada pentru care nu se calculeaza si nu se datoreaza dobânzi si penalitati de întârziere.

În situatia depasirii termenului de 60 de zile, veti datora dobânzi si penalitati de întârziere.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”.

Dobânzile se calculeaza pentru fiecare zi de întârziere, începând cu ziua imediat urmatoare termenului de scadenta si pâna la data stingerii sumei datorate inclusiv. Nivelul dobânzii este de 0,04% pentru fiecare zi de întârziere.

Penalitatile de întârziere se calculeaza pentru fiecare zi de întârziere, începând cu ziua imediat urmatoare termenului de scadenta si pâna la data stingerii sumei datorate inclusiv. Nivelul penalitatii de întârziere este de 0,02% pentru fiecare zi de întârziere.

Temei legal:
– art. 84 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare
– art. 119, art. 120^1 si art. 120 din OG nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare

4 COMENTARII

  1. A primit vreun PFA acest formular acasa? Eu am platit impozitul-regularizarea pentru anul 2012, dar CASS-ul inca nu, pentru ca nu am primit formularul…

  2. Revin cu o nelamurire: A primit vreun PFA formularul 630?
    La Finante Suceava mi s-a comunicat telefonic ca s-au trimis, dar nu stiu pe nimeni care sa fi primit. Chiar nu e nici un PFA pe acest site?

  3. de la finante mi se tot comunica faptul ca acestea nu s-au emis inca, ca nu le merge sistemul si alte prostii de genu…pana la urma eu cred ca in cazul acelora care sunt angajati dar au si un PFA e aberant sa se plateasca sanatatea. ea e platita o data de angajator. pana la urma se asigura persoana, ori fie ca esti angajat si ai si un PFA esti tot o persoana nu 2. in plus daca nu ai incheiat un contract cu casa de asigurari pentru PFa, deci nu este un angajament intre cele 2 parti, de ce sa platesti? cand mergi la spital ai prioritate? esti tratat de 2 ori? sau esti tratat mai bine???

    eu nu inteleg sistemul de solidaritate al sanatatii: eu sunt solidara cu toata lumea platind de 2 ori niste contributii, iar cand ajung la spital constat ca nu pot beneficia de diverse tratamente din lipsa de fonduri, si ce e mai urat, acolo iti dai seama ca nu e nimeni solidar cu tine. SI ATUNCI PENTRU CE SA LE PLATESC, DACA NU AM NEVOIE SI NU AM SOLICITAT SERVICII DE SANATATE DE LA STAT???

    ASTA E UN ABUZ NESIMTIT CA MULTE ALTELE DIN PARTEA STATULUI. PAREREA MEA. MULTUMESC CA INCA MAI POT SA-MI EXPRIM PAREREA IN ACEASTA TARA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!