Accize in 2014 – categorii de produse pentru care se percep acestea (info util)

0
214

Banca Centrală Europeană a publicat marţi, 1 octombrie 2013, cursul euro oficial după care se vor calcula accizele în anul 2014. Acesta a fost stabilit la nivelul de 4,4485 lei/euro, fiind mai scăzut faţă de anul 2013 cu 7,38 bani respectiv 1,6% (pentru anul 2012 cursul a fost de 4,5223lei/euro) .

În acest context, precizăm că se percep accize pentru alcool şi băuturi alcoolice, tutun prelucrat şi ţigarete, produse energetice şi electricitate, cafea, bere, băuturi provenite din fermentarea fructelor.

De la 1 septembrie 2013, conform prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 16/2013 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal şi reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare, operatorii economici care produc, achiziţionează din teritoriul comunitar ori importă anumite bunuri, datorează accize, pentru anul 2014, calculul realizându-se la cursul menţionat mai sus.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”.

Reamintim că se datorează accize pentru: bijuterii din aur şi/sau din platină, cu excepţia verighetelor, confecţii din blănuri naturale, iahturi şi alte nave şi ambarcaţiuni cu sau fără motor pentru agrement, autoturisme şi autoturisme de teren, inclusiv cele importate sau achiziţionate intracomunitar, noi sau rulate, a căror capacitate cilindrică este mai mare sau egală cu 3.000 cm^3, arme de vânătoare şi arme de uz personal, motoare cu capacitate de peste 100 CP, destinate iahturilor şi altor nave şi ambarcaţiuni pentru agrement.

Sursa – www.finantevalcea.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.