Persoanele care obţin venituri din chirii vor plăti contribuţii de asigurări de sănătate – în limita a cinci salarii brute

1
180

Persoanele care obţin venituri din chirii vor plăti contribuţii de asigurări de sănătate, în limita a cinci salarii brute, respectiv cel mult 611 lei pe lună în acest an, ordonanţa de urgenţă elaborată în acest sens de Ministerul Finanţelor după negocierile cu FMI fiind aprobată de Guvern.

Baza de calcul pentru contribuţiile de asigurări de sănătate aferente acestor venituri se stabileşte la fel ca în cazul contribuţiilor pentru pensie (CAS), limitată la cinci salarii brute, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”.

Pentru acest an, salariul mediu brut utilizat pentru fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat este de 2.223 lei, iar prin aplicarea cotei de 5,5% reprezentând contribuţiile de sănătate rezultă o sumă maximă de 611 lei pe lună la nivelul a cinci salarii.

Articolul precedentDeclaraţia de patrimoniu şi de venituri (verificarea fiscală persoane fizice) – OMFP 1504/2013
Articolul următorDepunerea si completarea „Declaratiei 394” incepand cu operatiunile efectuate cu luna august 2013 (oficial)

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.