AcasăTVA - modificari si noutatiPrincipalele reglementări pentru aplicarea cotei reduse de TVA de 9% pentru pâine...

Principalele reglementări pentru aplicarea cotei reduse de TVA de 9% pentru pâine şi specialităţi de panificaţie – info oficial

Dupa cum stiti, în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 543/28.08.2013, a fost publicat Ordinul comun al viceprim-ministrului, ministrului Finanţelor Publice nr. 1436/26.08.2013 şi Ordinul ministrului Agriculturii nr. 852/26.08.2013text integral aici – privind aplicarea cotei reduse de TVA de 9% pentru pâine şi specialităţi de panificaţie, iar in articolul de mai jos (via info oficial) prezentăm principalele reglementări pentru aplicarea cotei reduse de TVA de 9% pentru pâine şi specialităţi de panificaţie.

Potrivit prevederilor art. 140 alin. (2) lit. g) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cota redusă de TVA de 9% se aplică începând cu 1 septembrie, pentru livrarea următoarelor bunuri:

1. toate sortimentele de pâine, precum şi următoarele specialităţi de panificaţie: cornuri, chifle, batoane, covrigi, minibaghete, franzeluţe şi împletituri, care se încadrează în grupa produse de brutărie la codul CAEN/CPSA 1071;

2. făină albă de grâu, făină semialbă de grâu, făină neagră de grâu şi făină de secară, care se încadrează la codul CAEN/CPSA 1061;

3. triticum spelta, grâu comun şi meslin, care se încadrează la codul NC 1001 99 00, şi secară, care se încadrează la codul NC 1002 90 00, prevăzute în anexa I la Regulamentul (CEE) nr. 2.658/87 al Consiliului din 23 iulie 1987 privind Nomenclatura tarifară şi statistică şi Tariful Vamal Comun, astfel cum a fost modificată prin Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 927/2012 al Comisiei din 9 octombrie 2012.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”.

Potrivit noului act normativ, prin pâine se înţelege produsul preparat dintr-un aluat obţinut din diferite sortimente de făină, utilizate în amestec ori singure, cu sau fără alte ingrediente, frământat cu apă, afânat prin fermentaţia drojdiei şi precopt/copt, inclusiv în stare congelată, dar la care nu s-au adăugat miere, ouă, brânză sau fructe şi care au un conţinut de zahăr în substanţă uscată de maximum 5% din greutate şi grăsimi în substanţă uscată de maximum 5% din greutate.

Prin cornuri, chifle, batoane, covrigi, minibaghete, franzeluţe şi împletituri, care se încadrează în grupa de produse de brutărie la codul CAEN/CPSA 1071, se înţeleg produsele de panificaţie care au compoziţia pâinii, astfel cum este definită mai sus. Aceste produse care au umplutură de orice fel nu se încadrează în categoria cornurilor, chiflelor, batoanelor, covrigilor, minibaghetelor, franzeluţelor şi împletiturilor pentru care se aplică cota de TVA de 9%.

Pentru covrigi, indiferent de gramaj şi indiferent dacă sunt sau nu afânaţi prin fermentaţia drojdiei, se aplică cota de TVA de 9%.

Sursa (cu multumiri pentru posibilitatea preluarii) – www.finantevalcea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!