AcasăDeclaratii anualeCine a depus Declaratia 221 pana la 27.05.2013, trebuie sa o depuna...

Cine a depus Declaratia 221 pana la 27.05.2013, trebuie sa o depuna din nou pana la 25.06.2013 – urmare a modificarilor aduse de Legea 168/2013

Având în vedere prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 8/2013 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale care stabilesc şi reglementări referitoare la tratamentul fiscal aplicabil veniturilor realizate de persoanele fizice din activităţi agricole determinate pe baza normelor de venit, ANAF readuce în atenţie cele de mai jos.

Prin Legea nr. 168/2013text integral aici – de aprobare a Ordonanţei Guvernului nr. 8/2013, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 310/29.05.2013, termenul de depunere a declaraţiei fiscale (formularul 221) pentru persoanele fizice care realizează venituri din activităţi agricole determinate pe bază de norme de venit a fost prelungit până la 25 iunie 2013. Noul termen este valabil pentru toţi contribuabilii, indiferent dacă au depus sau nu declaraţia până la termenul iniţial de 27 mai 2013.

În cadrul dezbaterilor parlamentare au fost aprobate amendamente care vizează modificarea unor limite referitoare la suprafeţele cultivate/capetele de animale/familiile de albine deţinute, până la care nu se plăteşte impozit precum şi nivelul anumitor norme de venit. Aceste noi valori ale normelor de venit modificate vor fi luate în considerare de contribuabili la completarea declaraţiei.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”.

În cazul contribuabililor care au depus deja declaraţia până la 27 mai 2013, iar limitele de neimpozitare şi/sau respectiv normele de venit au fost modificate prin legea de aprobare, vor depune o nouă declaraţie în cadrul aceluiaşi termen de 25 iunie 2013 pentru a putea beneficia de noile prevederi legale care sunt mai favorabile.

Nu se consideră depuse cu întârziere şi nu vor fi aplicate sancţiuni în cazul contribuabililor/asociaţilor desemnaţi care depun declaraţiile respective (formularul 221), până la data de 25 iunie 2013 inclusivdetalii si aici.

Un info cu privire la Declaraţia 221 pentru anul 2013 – conform OPANAF 476/2013gasiti aici.

Modelul formularului precum şi instrucţiunile de completare pentru formularul 221 pot fi pot fi obţinute gratuit de la sediile administraţiilor finanţelor publice sau descărcate de pe wesite-ul ANAF, www.anaf.ro de la secţiunea Asistenţă contribuabili/ Formulare şi programe utile/ Toate formularele cu explicaţii/ Formulare fiscale ordonate după număr.

PENTRU A DESCARCA DIRECT DECLARATIA 221 – CLICK AICI

Pentru completarea corectă a informaţiilor cuprinse în declaraţie, contribuabilii/asociaţii desemnaţi se vor prezenta la unităţile administraţiilor fiscale teritoriale din subordinea ANAF unde vor beneficia de asistenţă din partea reprezentanţilor acestora.

Sursa – www.finantevalcea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!