AcasăNewsPoşta electronică securizată - un nou serviciu pentru contribuabili, de la ANAF

Poşta electronică securizată – un nou serviciu pentru contribuabili, de la ANAF

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) demarează începând cu de 1 iunie a.c. testarea unui nou serviciu oferit contribuabililor prin care aceştia vor primi „Înştiinţarea privind stingerea creanţelor fiscale” prin intermediul „Poştei electronice securizate”.

Perioada de testare este de patru luni, urmând ca, ulterior, folosind experienţa acumulată, ANAF să armonizeze cadrul legislativ în vederea transmiterii şi a altor documente prin intermediul acestui serviciu. Până la armonizarea cadrului legislativ, se va menţine şi actuala emitere a documentelor, în format tipărit.

Serviciul „Poşta electronică securizată” are drept scop îmbunătăţirea comunicării cu contribuabilii, facilitând accesul contribuabililor la informaţiile autentice deţinute de ANAF, printr-un canal electronic standardizat şi securizat şi eliminând costurile şi timpul consumate cu imprimarea şi transmiterea informaţiei pe suport hârtie.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”.

Prin utilizarea „Poştei electronice securizate a MFP”, beneficiarii primesc documente structurate şi informaţii protejate de prevederile Codului Fiscal sau de prevederi specifice ariei de competenţă a emitentului, în format electronic, semnate digital de către emitent.

Astfel, contribuabilii au siguranţa că documentul primit este autentic şi provine de la ANAF. De asemenea, formatul electronic şi standardele utilizate fac posibilă utilizarea informaţiilor emise de ANAF, direct de către aplicaţiile informatice ale contribuabililor, fără intervenţie umană, cu grad de securitate şi protecţie a datelor maxim.

Accesul este asigurat tuturor contribuabililor care dispun de certificat digital calificat, înrolat la ANAF.

Sursa – www.finantevalcea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!