Declaratia 200 – pasi depunere online (cum depunem si unde depunem) pe portalul e-guvernare.ro

3
397

Ca si anul trecut, inainte de a incepe prezentarea pasilor, trebuie sa va spunem ca se recomanda sa folositi Internet Explorer pentru a incarca „Declaratia 200” pe e-guvernare.ro, deoarece cu alte browsere nu prea funcioneaza (am probat cu Mozilla Firefox si nu a mers).

Astfel, dupa ce ati introdus in Internet Explorer adresa de web – http://www.e-guvernare.ro/ – mergeti in pagina ce se incarca si dati click pe link-ul „Depunere declaraţii”, asa cum aveti prezentat in imaginea de mai jos. PS – nu uitati si de pagina noastra de Facebook click aici.

Dupa ce dati click, se va deschide o noua fereastra in browser, cu adresa https://formularunic.e-guvernare.ro/, unde vi se vor afisa textele „Formularul unic” si „Pentru a depune declaratiile ANAF apasati aici”. Practic, in urmatorul pas, trebuie sa dati click pe link-ul existent pe cuvantul „aici”, conform cu indicatia sagetii din imaginea de mai jos.

ATENTIE – INAINTE DE PASII URMATORI, INTRODUCETI IN PC/LAPTOP STICK-UL (E-TOKEN-UL) CARE CONTINE SEMNATURA ELECTRONICA.

Termen depunere declaratia 200 in anul 2013 – pentru anul fiscal 2012 – CLICK AICI

Dupa click-ul pe link-ul existent pe cuvantul „aici” se va deschide o noua fereastra in acelasi browser, unde trebuie sa fiti atenti la cel existente sub textul „Pentru depunerea declaratiilor 200, 112, 100, 300, 390, 394, 710 si a formularelor S1001, F900, situatii financiare, raportari anuale, va rugam sa va autentificati mai jos: … ” si sa urmati pasii (conform cu imaginea de mai jos):
1 – mergeti si bifati punctul exinstent inaintea „Certificate Sign In”
2 – dati click pe butonul „Sign In”

DUPA CLICK-UL PE „Sign In” SE VA DESCHIDE O FEREASTRA IN CARE SELECTATI SEMNATURA ELECTRONICA CU NUMELE VOSTRU. DUPA ACEASTA SE VA INCARCA APLICATIA TOKEN-ULUI IN CARE TREBUIE SA INTRODUCETI PAROLA ACESTUIA (PAROLA SEMNATURII ELECTRONICE). DACA ATI FACUT TOTUL CORECT, ATUNCI VETI AJUNGE IN PAGINA CONFORMA IMAGINII DE MAI JOS, UNDE TREBUIE SA DATI CLICK PE „Declaratiile 112, 100, 300, 390, 394, 710 si formularele S1001, F900, situatii financiare, raportari anuale…” (CUM VA PREZINTA SI IMAGINEA URMATOARE).

DUPA CLICK-UL PE „Declaratiile 112, 100, 300, 390, 394, 710 si formularele S1001, F900, situatii financiare, raportari anuale” SE VA DESCHIDE O NOUA PAGINA, CONFORMA CU IMAGINEA DE MAI JOS, IN CARE TREBUIE SA DATI IN PRIMA FAZA CLICK PE „Browse”, MOMENT IN CARE SE VA DESCHIDE FEREASTRA PENTRU A SELECTA PDF-ul IN CARE ATI FACUT DECLARATIA 200 (CU FISIERUL ZIP ATASAT – DACA ESTE CAZUL). DUPA CE ATI SELECTAT FISIERUL IN PDF PENTRU DECLARATIA 200, DATI CLICK PE „Trimite” SI ASTEPTATI REZULTATUL PRELUARII.

IN ESENTA, REZULTATUL PRELUARII CONSTA IN FURNIZAREA DE CATRE SITE A UNUI INDEX DE INCARCARE, PE CARE TREBUIE SA IL NOTATI SAU SALVATI, DEOARECE CU EL VERIFICATI STAREA BILANTULUI DEPUS.

Articolul precedentNeîntocmirea, nesemnarea şi nedepunerea în termenul legal a bilantului anual pentru 2012 – prevederi legale aplicabile (info 2013)
Articolul următorDepunerea declaratiei privind veniturile realizate din strainatate in anul 2012 de catre persoanele fizice – Formular 201 (info oficial)

3 COMENTARII

  1. daca certificatul este luat pe cod fiscal nu merge sa depunem D200 pt acolo este specificat CNP. Asa era anul trecut , anul acesta am depus direct la ghiseu

  2. Poti inregistra semnatura la anaf atat pe CUI cat si pe CNP si daca esti neplatitor de TVA dar inregistrat in scopuri de TVA, atunci si pe CIF-u respectiv.
    Iar apoi, daca ai imputernicire, poti inregistra si pe alte CUI-uri, CNP-uri. Asta e valabil cel putin din 2011.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.