AcasăDeclaratii fiscaleAspecte referitoare la depunerea pana la 30.04.2013 a formularului 120 “ Decont...

Aspecte referitoare la depunerea pana la 30.04.2013 a formularului 120 “ Decont privind accizele ” pentru anul 2012

In baza art. 219 alin. (3) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, platitorii de accize au obligatia sa tina evidenta accizelor conform prevederilor din Normele Metodologice pentru aplicarea Codului Fiscal aprobate prin HG 44/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, si sa depuna pentru anul 2012 formularul 120 ” Decontul privind accizele ” pana la data de 30 aprilie 2013 .

Formularul 120 ” Decont privind accizele ” pentru anul 2012 este prezentat in anexa nr. 9 la OPANAF nr. 1950/2012text integral – privind aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa.

Formularul se completeaza cu ajutorul programului de asistenta pus la dispozitie pe portalul ANAF, sectiunea Declaratii electronice – Descarcare declaratii si se depune la organul fiscal competent pentru administrarea creantelor fiscale datorate de catre contribuabil, astfel :

– in format hartie, semnat si stampilat conform legii si in format electronic (acesta este generat prin programul de asistenta si consta intr-un fisier PDF , cu fisier XML atasat ) pe suport CD
– in forma electronica pe portalul www.e-guvernare.ro, avand atasata o semnatura electronic

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”.

Nota: Conform OPANAF 2520/2010 , contribuabilii mari si contribuabilii mijlocii au obligatia depunerii formularului 120 ” Decont privind accizele ” prin mijloace electronice de transmitere la distana.

In cazul in care platitorul de accize corecteaza decontul depus initial, decontul privind accizele rectificat se intocmeste pe acelasi model de formular, inscriind ” X ” in spatiul special prevazut in acest scop.

Sursa (cu multumiri pentru posibilitatea preluarii) – click aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!