Modificari dupa 01.02.2013 in privinta Registrului Operatorilor Intracomunitari (info)

0
101

Desi am mai tratat odata problema – detalii aici – va redam in cele ce urmeaza un info oficial elaborat de DGFP Arges pe aceasta problema.

Speram sa va fie de folos, deoarece contine informatii utile. Astfel:

Începând cu data de 1 februarie 2013 (data intrarii în vigoare a OG nr. 8/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal si reglementarea unor masuri financiar fiscale), potrivit prevederilor art.158 (indice 2) alin.81 persoanele impozabile înscrise în Registrul operatorilor intracomunitari au obligatia ca, în termen de 30 de zile de la data modificarii listei administratorilor sa depuna la organul fiscal competent cazierul judiciar al noilor administratori. Persoanele impozabile înscrise în Registrul operatorilor intracomunitari, cu exceptia societatilor pe actiuni, au obligatia ca, în termen de 30 de zile de la data modificarii listei asociatilor, sa depuna la organul fiscal competent cazierul judiciar al noilor asociati care detin minimum 5% din capitalul social al societatii.

– Organul fiscal competent va radia din oficiu din Registrul operatorilor intracomunitari persoanele impozabile care nu respecta obligatia prevazuta mai sus.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”.

– Radierea din Registrul operatorilor intracomunitari produce efecte începând cu data comunicarii deciziei în conditiile prevazute de Codul de procedura fiscala.

– Persoanele radiate din Registrul operatorilor intracomunitari potrivit celor de mai sus pot solicita reînscrierea în acest registru dupa înlaturarea cauzelor care au determinat radierea, daca intentioneaza sa efectueze una sau mai multe operatiuni intracomunitare.

Articolul precedentContract-Cadru de prestări servicii financiar-contabile (model oficial CECCAR)
Articolul următorModel “Raport/Proces-verbal pentru Adunare Generala Asociati/Actionari” (pierdere) – pentru bilant anual la 31.12.2012

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.