AcasăSalarizareContribuţia de asigurare pentru Accidente de Muncă şi Boli Profesionale - proiect...

Contribuţia de asigurare pentru Accidente de Muncă şi Boli Profesionale – proiect modificari tarif risc

Pe site-ul oficial al Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice a fost postat un proiect de act normativ (elaborat de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, în colaborare cu Casa Naţională de Pensii Publice), privind aprobarea Normelor Metodologice de calcul a contribuţiei de asigurare pentru Accidente de Muncă şi Boli Profesionale.

Intre schimbările preconizate, observem (conform notei de fundamentare):

UPDATE 17.05.2013 – HG nr. 225/30.04.2013 – modificarea şi completarea Normelor metodologice de calcul al contribuţiei de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale (text integral) – CLICK AICI

– actualizarea perioadei de referinţă, respectiv anii 2009-2011 şi a indicilor de frecvenţă utilizaţi la determinarea clasei de risc.
– calcularea indicilor de frecvenţă care corespund cazurilor asigurate de accidente de muncă şi boli profesionale din noua perioadă de referinţă. Acest lucru se realizează prin stabilirea mediei înregistrărilor de cazuri asigurate de accidente de muncă şi boli profesionale pentru cei trei ani luaţi în calcul, respectiv 2009, 2010, 2011.
– revizuirea tarifelor de risc respectiv a cotelor de contribuţii cu menţinerea limitelor conform prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare. Tarifele de risc, respectiv cotele de contribuţii se revizuiesc în interiorul limitelor minimă şi maximă de 0.15%-0.85% pentru fiecare clasă CAEN.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”.

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice precizeaza că, s-a menţinut cota medie de 0,23% datorată de angajatori pentru sistemul asigurărilor de accidente şi boli profesionale pe baza căreia s-a fundamentat bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2013.

Iata si un extras despre cum vrea a arata noul TARIF DE RISC pe sectoare de activitate ale economiei naţionaleclase CAEN:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!