AcasăDeclaratii anualeCum de depune si unde se depune D 010 (pentru trecere la...

Cum de depune si unde se depune D 010 (pentru trecere la micro) – plus exemplu D 010 completat pe modelul nou

Pentru clarificarea intrebarilor voastre, avand in vedere ca in fiecare judet se intampla situatii diferite, ne-am gandit sa facem o trecere in revista a ceea ce trebuie sa faceti pentru depunerea corecta a „Declaratiei 010”, de catre firmele care sunt obligate sa treaca de la platitori de impozit pe profit la platitori de impozit pe veniturile microintreprinderilor .

Astfel, primul lucru care trebuie facut este sa luati modelul completat al D 010 (prezentat mai jos) si sa il compeltati cu datele voastreCASUTELE CU FUNDAL ALBASTRU SI TEXT ROSU TREBUIND COMPLETATE OBLIGATORIU.

Atentie mare sa nu lucrati pe vechiul formular pentru D 010, deoarece este posibil ca DGFP-urile sa nu va primeasca declaratia pe formatul vechi.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”.

COMPLETATI SI LA CASUTACifra de afaceri din anul precedent, obţinută sau, după caz, recalculată din operaţiuni taxabile şi/sau scutite de taxa pe valoarea adăugată cu drept de deducere” – deoarece am inteles de la colegii nostrii ca in unele judete se cere si balanta la 31.12.2012.

Dupa ca s-a compeletat corect D 010, listati in 2 exemplare, stamilati si semnati (la administrator sau la persoana imputernicita) exemplarele. NU TREBUIE SA PUNETI PE CD NIMIC, CA IN CAZUL ALTOR DECLARATII.

Mergeti apoi la ghiseele DGFP (pana la 25.03.2013) si lasati un exemplar, iar un exemplar il luati inapoi cu stampila si data de la DGFP pe el. NU UITATI INSA SA DEPUNETI SI D 101 PENTRU LUNA IANUARIE 2013.

PENTRU MODELUL COMPLETAT AL D 010 (NOU, CONFORM OMFP 250/2013) – CLICK AICI

9 COMENTARII

  1. @ana – multumim de aprecieri. sper sa ne recomanzi si la prieteni.
    @tudor – am avut si eu firme cu regim derogatoriu, insa declaratiile anuale le-am depus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!