AcasăNewsCine va depune declaratia 392 (A sau B) in anul 2013 (pentru...

Cine va depune declaratia 392 (A sau B) in anul 2013 (pentru anul fiscal anterior – 2012) ?

Intr-un proiect postat pe site-ul oficial al ANAF se precizeaza ca – potrivit dispoziţiilor art. 156^3 alin. (4) şi (5) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, următoarele categorii de persoane impozabile au obligaţii de notificare anuală, a organului fiscal competent:

a) persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 din Codul Fiscal, a căror cifră de afaceri, astfel cum este prevăzută la art. 152 alin. (2) Cod Fiscal, realizată la finele unui an calendaristic, este inferioară sumei de 220.000 lei;

b) persoanele impozabile neînregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 din Codul Fiscal, a căror cifră de afaceri, astfel cum este prevăzută la art. 152 alin. (2) Cod Fiscal, dar excluzând veniturile obţinute din vânzarea de bilete de transport internaţional rutier de persoane, realizată la finele unui an calendaristic, este inferioară sumei de 220.000 lei.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”.

Pentru îndeplinirea de către aceste categorii de persoane impozabile a obligaţiilor de notificare, a fost aprobat Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 1.081/2011 pentru aprobarea modelului şi conţinutului unor formulare de declaraţii informative, respectiv „Declaraţia informativă privind livrările de bunuri şi prestările de servicii efectuate în anul….”, 392 A, „Declaraţia informativă privind livrările de bunuri, prestările de servicii şi achiziţiile efectuate în anul….”, 392 B, şi „Declaraţia informativă privind veniturile obţinute din vânzarea de bilete pentru transportul rutier internaţional de persoane, cu locul de plecare din România în anul….”, 393.

Având în vedere că plafonul de 220.000 lei a fost introdus în cursul anului 2012, prin dispoziţiile pct. 20 al art. I din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 24/2012 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale este necesară modificarea instrucţiunilor de completare a declaraţiilor 392A şi 392B, precum şi a procedurii de gestionare a acestor formulare.

Sursa – DGFP Valcea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!