AcasăNewsDeclaraţie 172 – inventar privind redevenţe rezultate din contractele de concesiune, arendă...

Declaraţie 172 – inventar privind redevenţe rezultate din contractele de concesiune, arendă şi din alte contracte de exploatare eficientă a terenurilor cu destinaţie agricolă

Intr-un comunicat postat pe site-ul oficial al CECCAR Bihor, Direcţia Generală a Finanţelor Publice judeteana informeaza beneficiarii contractelor de concesiune, arendă şi din alte contracte de exploatare eficientă a terenurilor cu destinaţie agricolă încheiate de Agenţia Domeniilor Statului, plătitori de redevenţă, că prin Ordinul Preşedintelui ANAF nr. 8/2013 s-a aprobat modelul şi conţinutul Formularului 172 “Declaraţie – inventar privind redevenţe rezultate din contractele de concesiune, arendă şi din alte contracte de exploatare eficientă a terenurilor cu destinaţie agricolă, aflate în sold la data de 15 noiembrie 2012 şi neachitate” .

Această declaraţie se completează şi se depune:

• de plătitorii de redevenţă prevăzuţi la art. IV alin 1 din O.U.G. nr. 64/2012;
• avizată de Agenţia Domeniilor Statului;
• cu sumele reprezentând redevenţe restante, inclusiv accesoriile aferente acestora aflate în sold la data de 15 noiembrie 2012 şi neachitate până la data depunerii declaraţiei – inventar;
• până la 25 februarie 2013;
• la organul fiscal în a cărui evidenţă fiscală contribuabilul este înregistrat ca plătitor de impozite, taxe şi contribuţii.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”.

Declararea redevenţelor rezultate din contractele de concesiune, arendă şi alte contracte de exploatare eficientă a terenurilor cu destinaţie agricolă, datorate începând cu trimestrul IV 2012 se face utilizând formularului 100 “Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat”. Modul de completare şi depunere este prevăzut de Ordinul Preşedintelui ANAF nr. 1950/2012.

Această declaraţie se completează şi se depune:

• de plătitorii de redevenţă prevăzuţi la art. 6, alin 1 din Legea nr. 268/2001, cu modificările şi completările ulterioare;
• cu sumele reprezentând redevenţe rezultate din contractele de concesiune, arendă şi alte contracte de exploatare eficientă a terenurilor cu destinaţie agricolă ale căror termene de plată sunt scadente în trimestrul de referinţă. În declaraţie nu se cuprind amenzile, penalităţile sau alte sume stabilite ca urmare a nerespectării clauzelor contractuale.;
• trimestrial, până la 25 a lunii următoare trimestrului pentru care se datorează;
• la organul fiscal în a cărui evidenţă fiscală contribuabilul este înregistrat ca plătitor de impozite, taxe şi contribuţii.

Pentru lămuriri şi informaţii suplimentare, cei interesati, se pot adresa compartimentului de asistenţă din cadrul unităţilor fiscale teritoriale sau Biroului Metodologie si Asistenta Contribuabili din cadrul fiecarei Direcţii Generale a Finanţelor Publice judetene.


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura