AcasăDeclaratii anualeInstructiunile de completare ale Notificarii/Formularului 012 (valabile 2013) - aduse de OPANAF...

Instructiunile de completare ale Notificarii/Formularului 012 (valabile 2013) – aduse de OPANAF 1994/2012

Formularul (012) „Notificare privind modificarea sistemului anual/trimestrial de declarare si plata a impozitului pe profit“ se utilizeaza de catre contribuabilii, platitori de impozit pe profit, pentru efectuarea optiunii de aplicare a sistemului anual de declarare si plata a impozitului pe profit, respectiv pentru renuntarea la aceasta optiune.

Formularul (012) „Notificare privind modificarea sistemului anual/trimestrial de declarare si plata a impozitului pe profit“ se depune la organul fiscal competent, pana la data de 31 ianuarie inclusiv a anului fiscal pentru care se solicita aplicarea sistemului anual de declarare si plata a impozitului pe profit, respective a anului fiscal pentru care se renunta la optiunea de aplicare a acestui sistem.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”.

Optiunea efectuata pentru aplicarea sistemului anual de declarare si plata a impozitului pe profit este obligatorie pentru cel putin 2 ani fiscali consecutivi. Formularul se completeaza in doua exemplare, inscriindu-se cu majuscule, citet si corect toate datele prevazute:

– un exemplar, semnat si stampilat conform legii, se depune la unitatea fiscala, direct la registratura sau la posta, prin scrisoare recomandata;
– un exemplar se pastreaza de catre contribuabil.

Completarea formularului se face astfel:

Sectiunea „I. Date de identificare a contribuabilului“

Caseta „Denumire/Nume, prenume“ se completeaza cu denumirea contribuabilului platitor de impozit pe profit.
Caseta „Cod de identificare fiscala“ se completeaza cu codul de identificare fiscala atribuit contribuabilului, potrivit legii.
Inscrierea cifrelor in caseta se face cu aliniere la dreapta.

Caseta „Domiciliul fiscal“ se completeaza cu datele privind adresa domiciliului fiscal al contribuabilului.

Sectiunea „II. Date de identificare a imputernicitului“

Caseta „Denumire/Nume, prenume“ se completeaza cu denumirea/numele, prenumele imputernicitului desemnat de contribuabil, potrivit legii.

Caseta „Cod de identificare fiscala“ se completeaza cu codul de identificare fiscala atribuit imputernicitului, pentru activitatea proprie.

Inscrierea cifrelor in caseta se face cu aliniere la dreapta.

Sectiunea III se completeaza bifand, dupa caz, caseta corespunzatoare:
a) exprimarii optiunii de aplicare a sistemului anual de declarare si de plata a impozitului pe profit, cu plati anticipate trimestriale, potrivit art. 34 alin. (2) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare. Optiunea efectuata pentru aplicarea sistemului anual de declarare si plata a impozitului pe profit este obligatorie pentru cel putin 2 ani fiscali consecutivi;
b) renuntarii la optiunea de aplicare a sistemului anual de declarare si de plata a impozitului pe profit, cu plati anticipate trimestriale, si solicitarii aplicarii sistemului de declarare si plata trimestriala a impozitului pe profit, potrivit art. 34 alin. (1) din Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.

Caracteristicile de tiparire, modul de utilizare si de arhivare ale formularului (012) „Notificare privind modificarea sistemului anual/trimestrial de declarare si plata a impozitului pe profit“

1. Denumire: (012) „Notificare privind modificarea sistemului anual/trimestrial de declarare si plata a impozitului pe profit“
2. Cod: 14.13.03.13
3. Format: A4/t1
4. Caracteristici de tiparire:
– pe o singura fata;
– se poate utiliza echipament informatic pentru editare.
5. U.M.: set (doua file)
6. Se difuzeaza gratuit.
7. Se utilizeaza la comunicarea optiunii privind modificarea sistemului anual/trimestrial de declarare si plata a impozitului pe profit.
8. Se intocmeste in doua exemplare de contribuabil/imputernicit/reprezentant legal.
9. Circula:
– originalul la organul fiscal;
– copia la contribuabil.
10. Se arhiveaza la dosarul fiscal al contribuabilului.

BAZA LEGALAORDINUL Presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala Nr. 1.994 din 27 decembrie 2012text integral – pentru aprobarea modelului si continutului formularului (012) „Notificare privind modificarea sistemului anual/trimestrial de declarare si plata a impozitului pe profit“ – PUBLICAT IN MO 9/07.01.2013

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!