AcasăProfit / venitTermen depunere declaratia 220 in anul 2013

Termen depunere declaratia 220 in anul 2013

Persoanele fizice care au realizat venituri din cedarea folosinţei bunurilor din derularea unui număr mai mare de 5 contracte de închiriere la sfârşitul anului fiscal – au obligaţia depunerii Declaratiei 220.

Obligaţia este reglementată prin art. 61 alin. (2) Cod Fiscal şi prevederile Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 2.333/2007text integral aici.

IN CONCLUZIE – până marţi, 15 ianuarie, trebuie depusă la Fisc “Declaraţia privind venitul estimat/norma de venit, formular 220” . MODELUL DE DECLARATIE IL GASITI AICILINK.

IMPORTANT

Contribuabilii pentru care venitul net se determina pe baza de norme de venit si care în anul fiscal anterior au înregistrat un venit brut anual mai mare decât echivalentul în lei al sumei de 100.000 euro, începând cu anul fiscal urmator, au obligatia determinarii venitului net anual în sistem real.

Aceast_ categorie de contribuabili are obligatia sa completeze corespunzator si sa depuna FORMULARUL 220 „Declaratie privind venitul estimat/norma de venit” pâna la data de 31 ianuarie inclusiv.

Cursul de schimb valutar utilizat pentru determinarea echivalentului în lei al sumei de 100.000 euro este cursul de schimb mediu anual comunicat de Banca Nationala a României, la sfârsitul anului fiscal.

Temei Legal: art. 49 alin. (9) din Legea nr.571/2003 privind Codul Fiscal, cu modific_rile si complet_rile ulterioare.

Sursa info – DGFP Valcea si DGFP Arges

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!