AcasăTVA - modificari si noutatiComunicarea pro-ratei la organul fiscal competent - se face la inceputul fiecarui...

Comunicarea pro-ratei la organul fiscal competent – se face la inceputul fiecarui an, pana in data de 25 ianuarie

Persoane impozabile trebuie să comunice organului fiscal competent, la începutul fiecărui an fiscal, cel mai târziu până la data de 25 ianuarie inclusiv, pro-rata provizorie care va fi aplicată în anul respectiv, precum şi modul de determinare a acesteia.

Pro-rata aplicabilă provizoriu pentru un an este pro-rata definitivă determinată pentru anul precedent, sau pro-rata estimată pe baza operaţiunilor prevăzute a fi realizate în anul calendaristic curent, în cazul persoanelor impozabile pentru care ponderea operaţiunilor cu drept de deducere în totalul operaţiunilor se modifică în anul curent faţă de cel precedent.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”.

MODEL DECLARATIE privind comunicarea pro-ratei provizorii care va fi utilizata in anul in curs de catre platitorii de TVA – CLICK AICI

În cazul persoanelor impozabile nou-înregistrate, pro-rata aplicabilă provizoriu este pro-rata estimată pe baza operaţiunilor preconizate a fi realizate în timpul anului calendaristic curent, care trebuie comunicată cel mai târziu până la data la care persoana impozabilă trebuie să depună primul său decont de taxă pe valoarea adăugată.

RESURSE CU PRIVIRE LA SISTEMUL TVA LA INCASARE, APLICABIL DIN 01 IANUARIE 2013 – CLICK AICI

CALANDAR FISCAL CU PRIVIRE LA DECLARATIILE DE DEPUS IN IANUARIE 2013 – CLICK AICI

Sursa – www.finantevalcea.ro

7 COMENTARII

  1. Cine depune declaratia privind comunicarea pro-ratei provizorii?
    Conform Codului fiscal art.147 alin. 9 se refera la persoanele impozabile cu regim mixt.
    Atunci daca persoana impozabila nu are regim mixt, toate facturile fiind emise cu TVA, nu are de ce sa depuna declaratia.
    Corect?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!