AcasăTVA - modificari si noutatiDepunerea formularului (300) “ Decont de taxa pe valoarea adaugata “ incepand...

Depunerea formularului (300) “ Decont de taxa pe valoarea adaugata “ incepand cu 01 ianuarie 2013

Prin O.G. nr. 15/2012text integral – pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal , au fost introduse prevederi in vederea aplicarii de catre contribuabili a sistemului de TVA la incasare incepand cu data de 1 ianuarie 2013.

Ca urmare a acestor modificari, incepand cu declararea obligatiilor fiscale privind TVA aferente lunii ianuarie 2013 prin O.M.F.P. nr.1790/20.11.2012 – text integral – publicat in M.O. nr. 791/26.11.2012 s-a aprobat modelul si continutul formularului (300) “ Decont de taxa pe valoarea adaugata “ adaptat pentru aplicarea sistemului TVA la incasare.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”.

In completarea decontului exista urmatoarele noutati :

La sectiunea “ Taxa pe valoarea adaugata colectata “ – se elimina randul 17.1 “ Livrari de bunuri si/sau prestari de servicii taxabile efectuate in interiorul tarii pentru care au fost emise facturi catre persoane inregistrate in scopuri de TVA in Romania ”

La sectiunea “ Taxa pe valoarea adaugata deductibila “ – se elimina randul 27.1 “ Achizitii de bunuri si/sau servicii taxabile din interiorul tarii pentru care au fost primite facturi de la persoane inregistrate in scopuri de TVA in Romania ”

– Se introduce o noua sectiune “ Informatii privind taxa pe valoarea adaugata neexigibila sau nedeductibila “ in care se inscriu informatii privind:

– livrarile de bunuri si servicii efectuate atat in perioada de raportare, cat si in perioadele anterioare, a caror TVA aferenta a ramas neexigibila, existent in sold la sfarsitul perioadei de raportare, ca urmare a aplicarii sistemului de TVA la incasare si care urmeaza sa devina exigibila in perioadele ulterioare;
– achizitiile de bunuri si servicii efectuate atat in perioada de raportare, cat si in perioadele anterioare, pentru care nu s-a exercitat dreptul de deducere a TVA aferenta existenta in sold la sfarsitul perioadei de raportare, si care urmeaza sa devina exigibila in perioadele ulterioare

Sursa – DGFP Arges


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura