AcasăSalarizareInformare oficiala AJPIS - privind modificarea/majorarea unor drepturi de beneficii sociale

Informare oficiala AJPIS – privind modificarea/majorarea unor drepturi de beneficii sociale

Multumita colegilor de pe grupul de contabilitatecontacafe_club (care au furnizat link-ul) – va putem pune la dispozitie o informare oficiala AJPIS Timis, privind modificarea/majorarea unor drepturi de beneficii sociale (in plata incepand cu luna noiembrie 2012).

Astfel, conform ALPIS TM, potrivit prevederilor Legii nr. 166/2012, privind aprobarea OUG nr. 124/2011 pentru modificarea si completarea unor acte normative care reglementeaza acordarea de beneficii de asistenta sociala, se aplica modificari/majorari ale cuantumurilor unor beneficii sociale, incepand cu luna octombrie 2012, drepturi ce vor fi platite in luna noiembrie 2012, dupa cum urmeaza:

Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se stabileste in cuantum de 85%, fata de 75%, din media veniturilor nete realizate in ultime 12 luni anterioare nasterii copilului, nu poate fi mai mica de 1.2 ISR(600 lei/luna) si nici mai mare de 6,8 ISR (3400 lei/luna).

1 ISR=500 LEI

Beneficiarii de indemnizatie pentru cresterea copilului care au optat pentru varianta 2 (indemnizatie pana la 2 ani), pot beneficia de stimulent de insertie de 500 lei pe luna (1 ISR), dupa implinirea varstei de 1 an a copilului. Stimulentul de insertie se acorda la cererea beneficiarului odata cu dovada inceperii serviciului.

– Pot beneficia de indemnizatie penrtu cresterea copilului si persoanele care solicita indemnizatie dupa a 3-a nastere.

Pentru persoanele singure care se ocupa de cresterea sau ingrijirea unuia sau mai multor copii, mentinerea drepturilor nu este conditionata de neplata obligatiilor fata de bugetele locale.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”.

La stabilirea venitului net lunar al familiei sau, dupa caz, al persoanei singure se iau în considerare toate veniturile pe care membrii acesteia le-au realizat în luna anterioara depunerii cererii, inclusiv cele care provin din drepturi de asigurari sociale de stat, asigurari de somaj, indemnizatii, alocatii si ajutoare cu caracter permanent, indiferent de bugetul din care se suporta, obligatii legale de întretinere si alte creante legale, cu exceptia alocatiei pentru sustinerea familiei prevazute de Legea nr. 277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei, cu modificarile si completarile ulterioare, a bugetului personal complementar* prevazut de Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, a ajutoarelor de stat acordate în baza Ordonantei Guvernului nr. 14/2010 privind masuri financiare pentru reglementarea ajutoarelor de stat acordate producatorilor agricoli, începând cu anul 2010, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 74/2010, cu completarile ulterioare, a burselor de studiu si a burselor sociale, precum si a sprijinului financiar prevazut de Hotarârea Guvernului nr. 1.488/2004 privind aprobarea criteriilor si a cuantumului sprijinului financiar ce se acorda elevilor în cadrul Programului national de protectie sociala <>, cu modificarile si completarile ulterioare.”

In termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a Legii nr.166/2012, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale elaboreaza modificarile si completarile Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, aprobate prin Hotarârea Guvernului nr. 50/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, ale Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, aprobate prin Hotarârea Guvernului nr. 52/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei, aprobate prin Hotarârea Guvernului nr. 38/2011, cu modificarile si completarile ulterioare.

Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificarile si completarile ulterioare, Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, aprobata cu modificari prin Legea nr. 132/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, si Legea nr. 277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu modificarile si completarile aduse prin prezenta lege, se vor republica în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se textelor o noua numerotare.

NOTA: In data de 19.10.2012 a fost efectuata inchiderea lunara la indemnizatiile pentru cresterea copilului, majorare aplicata cu luna octombrie 2012 iar plata majorata se va efectua in luna noiembrie 2012.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!