AcasăImpozite/TaxeObligatii pe care le au angajatorii sau salariatii acestora care isi desfasoara...

Obligatii pe care le au angajatorii sau salariatii acestora care isi desfasoara activitatea in Romania

Va prezentam in continuare un material oficial elaborat de DGFP Arges cu privire la noutatile legislative privind obligatiile pe care le au angajatorii nerezidenti sau salariatii acestora care îsi desfasoara activitatea în România. Speram sa va fie de folos.

Prin Ordonanta Guvernului nr. 15/2012text integral – pentru modificarea si completarea Codului Fiscal, la articolul 296^19, dupa alineatul (1^9) se introduc trei noi alineate, alineatele (1^10) – (1^12), astfel:

alin. 1^10 potrivit caruia: “Persoanele prevazute la art. 296^3 lit. a) _i b), care îsi desfasoara activitatea în România si obtin venituri sub forma de salarii de la angajatori nerezidenti care nu au sediul social sau reprezentanta în România si care datoreaza contributiile sociale obligatorii pentru salariatii lor, potrivit instrumentelor juridice internationale la care România este parte, au obligatia sa depuna <> si sa achite contributiile sociale ale angajatorului si pe cele individuale, numai daca exista un acord încheiat în acest sens cu angajatorul”.

alin. 1^11 potrivit caruia: “Angajatorii prevazuti la alin. (1^10) au obligatia sa transmita organului fiscal competent informatii cu privire la acordul încheiat cu angajatii”.

alin.1^12 potrivit caruia: “Daca între angajatorii prevazuti la alin. (1^10) si persoanele prevazute la art. 296^3 lit. a) si b) nu au fost încheiate acorduri, obligatia privind achitarea contributiilor sociale datorate de angajatori, retinerea si virarea contributiilor sociale individuale, precum si depunerea <> revine angajatorilor. Declaratia se poate depune direct sau printr-un reprezentant fiscal/împuternicit.”

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”.

La lit. a) si b) ale art. 296^3 din Codul fiscal sunt cuprinsi urmatorii contribuabili ai sistemelor de asigurari sociale, dupa caz:

a) persoanele fizice rezidente, care realizeaza venituri din salarii sau asimilate salariilor, precum si orice alte venituri din desfasurarea unei activitati dependente, cu respectarea prevederilor instrumentelor juridice internationale la care România este parte;
b) persoanele fizice nerezidente care realizeaza veniturile prevazute la lit. a), cu respectarea prevederilor instrumentelor juridice internationale la care România este parte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!