AcasăCECCARInformatii utile cu privire la inscrierea la examenul GEJ din anul 2012...

Informatii utile cu privire la inscrierea la examenul GEJ din anul 2012 – oficiale

În conformitate cu Normele 1044/2010 privind îmbunătăţirea activităţii de expertiză contabilă judiciară, “Expertizele contabile judiciare sunt efectuate de experţii contabili, membri ai Corpului, înscrişi în GEJ”.

Pentru acces la Normele mentionate mai sus – CLICK AICI SAU – CLICK AICI. Înscrierea în GEJ se poate solicita de către membrii activi ai Corpului, experţi contabili, care au viza la zi, în urma susţinerii şi promovării unui test de verificare a cunoştiintelor -îndeplinind cumulativ condiţiile prevăzute de art. 2 din Normele mai sus amintite.

Cererile de înscriere în GEJ şi susţinere a testului de verificare a cunoştiinţelor se depun la sediul fiecarei filiale, însoţite de “Fişa de opţiuni”, în perioada 15.10-23.11.2012, pentru prima sesiune şi până la data de 07.12.2012 pentru cea de-a doua sesiune. Cei care nu au depus cererea în aceste perioade au posibilitatea să depună cererea privind înscrierea în GEJ doar în anul următor în aceeaşi perioadă.

Odată cu depunerea cererii se va achita suma de 15 lei necesară corectării testelor şi confecţionării legitimaţiilor de expert contabil judiciar, şi se va depune 1 (una) fotografie (dimensiuni ¾ cm) pentru legitimaţie.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”.

Testarea se va susţine:

• în data de 03 decembrie 2012 orele 16.00-18.00, prima sesiune,
• a doua sesiune in 15 decembrie 2012 orele 09.00-11.00 (pentru experţii contabili care, din diferite motive, nu se pot prezenta în prima sesiune sau nu au promovat testul – art. 3 alin. (3) din Normele mai sus amintite).

Locaţia susţinerii testului va fi sala de curs de la sediul filialei sau alte locatii stabilite de acestea.

Testarea se va susţine sub forma unui test grilă format din 50 de întrebări, cu 3 (trei) variante de răspuns din care 1 (una) corectă fiecare întrebare fiind apreciată cu 2 (două) puncte, timpul afectat completării testului fiind de 2 ore. Punctajul minim este de 70 (şaptezeci) puncte. Testele grilă, din anul 2011, le găsiti aici – LINK.

NOTĂ: Experţii contabili care nu obţin viza anuală pentru exercitarea profesiei în termenul prevăzut de Normele Corpului – respectiv până la 31 ianuarie 2013 – NU vor fi înscrişi în GEJ în anul 2013 dar testul îşi păstrează valabilitatea pentru anul următor. De asemenea, neîndeplinirea obligaţiilor faţă de Corp în anul 2013 atrage după sine radierea din GEJ din oficiu – art. 20 din Normele mai sus amintite.

Cererea privind înscrierea în GEJ, fişa de opţiuni şi tematica şi bibliografia în vederea susţinerii testului le găsiţi aici .

NOTĂ: Experţii contabili care s-au înscris în GEJ în anul 2011 nu participă la testare anul acesta.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!