AcasăImpozite/TaxeCursul de schimb valutar - valabil pentru calculul accizelor datorate bugetului de...

Cursul de schimb valutar – valabil pentru calculul accizelor datorate bugetului de stat in 2013

Incepând cu 1 ianuarie 2013, cursul de schimb valutar comunicat de Banca Centrală Europeană folosit pentru calculul accizelor va fi de 4,5223 lei/euro. Cursul este cu 5,16 % mai mare faţă de cursul de schimb valutar folosit la calculul accizelor în anul 2012, care este de 4,3001 lei/euro şi va fi utilizat până la 31 decembrie 2012.

Accizele reprezintă taxele speciale de consum care se datorează bugetului de stat pentru unele produse provenite din producţia internă sau din import, respectiv:

alcool şi băuturi alcoolice (bere, vinuri, băuturi fermentate, produse intermediare, alcool etilic),
tutun prelucrat (ţigarete, ţigări şi ţigări de foi, tutun de fumat),
produse energetice (benzină, motorină, păcură, gaz petrol lichefiat, gaz natural, petrol lampant, cărbune şi cocs, energie electrică).

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”.

De asemenea, acest curs de schimb va fi utilizat în anul 2013 şi pentru calculul taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule datorată de contribuabilii care înmatriculează autovehicule în România potrivit Legii nr. 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, cu modificările şi completările ulterioare.

Sursa – www.finantevalcea.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!