AcasăCodul munciiDecizie demisie conform articolului 81 din Codul Muncii - model oficial

Decizie demisie conform articolului 81 din Codul Muncii – model oficial

Potrivit Codului Muncii, TITLUL II – Contractul individual de muncă, CAPITOLUL 5 – Încetarea contractului individual de muncă, ART. 81. – Definitia legala, procedura si efectele demisiei, contractul individual de muncă poate fi incheiat si cand salariatul il denuntã unilateral.

Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia si compania este obligata sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.

In acest sens, trebuie incheiata o decizie, iar in continuare va propunem un model oficial, preluat de pe site-ul ITM Satu Mare.

PENTRU A DESCARCA MODELUL DE DECIZIE CU PRIVIRE LA SITUATIE DEMISIE – CLICK AICI

CFP se inregistreaza in revisal la suspendare contract si se transmite in max 20 zile lucratoare de la data producerii evenimentului. – info via grup contabilitate contacafe_club.

ALTE MODELE DE DECIZII:
Decizie detasare conform articolului 45 din Codul Muncii – model oficialCLICK AICI
– Decizie suspendare CIM conform articolului 54 din Codul Muncii (situație concediu fără plată) – model oficial – CLICK AICI


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

3 COMENTARII

  1. In acest caz, mai este necesara perioada de preaviz? Ar fi binevenita si posibilitatea „demisiei instant”, in cazul in care nu e acceptat un transfer si angajatul trebuie sa plece la un loc nou de munca intr-un interval foarte scurt. Preavizul de multe ori e ignorat deja de catre angajatori, asa ca ar fi o idee sa dispara ca sa stim una si buna. Cu siguranta ar fi util un articol despre conditiile incetarii contractului de munca la cererea angajatului si situatiile care pot aparea – necesitatea unui transfer si refuzul acestuia de catre angajator, necesitatea incetarii relatiilor de munca intr-un termen foarte scurt, de maxim 3 zile, etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura