Ce trebuie depus la ITM de catre intreprinderile care detaşează pe teritoriul României salariaţi cu care au stabilite raporturi de muncă

0
165

Detaşarea este actul prin care se dispune schimbarea temporară a locului de muncă , din dispoziţia angajatorului, la un alt angajator, în scopul executării unor lucrări în interesul acestuia. În mod excepţional, prin detaşare se poate modifica şi felul muncii, dar numai cu consimţământul scris al salariatului.

In conformitate cu LEGEA Nr. 344 din 19 iulie 2006 – privind detaşarea salariaţilor în cadrul prestării de servicii transnaţionale – text integral – care precizeaza ca „prevederile prezentei legi se aplică întreprinderilor stabilite într-un stat membru al Uniunii Europene sau al Spaţiului Economic European, care, în cadrul prestării de servicii transnaţionale, detaşează pe teritoriul României salariaţi cu care au stabilite raporturi de muncă” – companiile in cauza trebuie sa depuna la ITM o comunicare si o declaratie privind detasarea salariaţilor.

Declaraţia si comunicare vor fii transmise inspectoratului teritorial de munca în a cărui raza urmează sa se desfăşoare activitatea salariaţilor detasati.

PENTRU MODEL DECLARATIE CONFORM LEGII 344/2006 – CLICK AICI

PENTRU MODEL COMUNICAT CONFORM LEGII 344/2006 – CLICK AICI

Sursa modele – itmsatumare.ro

Articolul precedentContributii sociale ale persoanelor care realizeaza alte venituri – din chirii, investitii, premii, jocuri noroc, etc.
Articolul următorNu uitati sa intocmiti si sa semnati cererile angajatilor, in momentul in care pleaca in concediu de odihna

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.