AcasăNewsSocietățile care au în denumire sintagma "societate comercială" sunt obligate sa înlocuiască...

Societățile care au în denumire sintagma “societate comercială” sunt obligate sa înlocuiască aceasta sintagma cu termenul “societate” – după 01.09.2012

Avand in vedere ca la data de 01 septembrie 2012 va intra în vigoare atât Legea nr. 76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, cât și Codul de procedură civilă, ONRC informeaza faptul ca unele companii vor avea o serie de obligatii.

Astfel, in conformitate cu prevederile art. 79 din Legea nr. 76/2012În termen de 2 ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi, societăţile înregistrate în registrul comerţului care au în denumire sintagma “societate comercială” sunt obligate a efectua demersurile necesare înlocuirii acestei sintagme cu termenul “societate”. Până la finalizarea acestor demersuri, societatea poate funcţiona cu denumirea înscrisă în registrul comerţului la data intrării în vigoare a prezentei legi. Înregistrarea în registrul comerţului a menţiunii privind modificarea actului constitutiv ca urmare a schimbării denumirii societăţii este scutită de taxă de înregistrare”.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”.

Conform prevederilor legale aceste societăți comerciale trebuie să se prezinte, începând cu data de 01 septembrie 2012, la oficiile registrului comerțului în raza căruia își au sediul, în vederea efectuării demersurilor necesare înlocuirii din denumire a sintagmei „societate comercială” cu termenul “societate”, data limită pentru îndeplinirea acestei obligații legale fiind 01 septembrie 2014.

Înregistrarea menţiunii privind modificarea actului constitutiv ca urmare a schimbării denumirii societăţii este scutită de taxa de înregistrare.

Sursa – onrc.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!