AcasăIntreprinderi IndividualePrecizari CNPAS referitoare la contributiile sociale datorate de persoanele care realizeaza venituri...

Precizari CNPAS referitoare la contributiile sociale datorate de persoanele care realizeaza venituri din activitati independente

Pe site-ul oficial al Casei Nationale de Pensii Publice a fost publicat un comunicat ce contine o serie de precizari referitoare la contributiile sociale datorate de persoanele care realizeaza venituri din activitati independente – valabile incepand cu 01.07.2012.

Astfel, CNPAS informeaza – conform prevederilor OUG nr. 125/2011text integral – pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, începând cu data de 1 iulie 2012, contribuţiile sociale datorate de persoanele care realizează venituri din activităţi independente pentru care asigurarea în sistemul public de pensii este obligatorie se achită la unităţile Trezoreriei Statului din cadrul organelor fiscale în raza cărora acestea îşi au domiciliul.

Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP), prin casele teritoriale de pensii, va preda în administrarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), prin structurile teritoriale ale acesteia, documentele si informatiile referitoare la declaraţiile individuale de asigurare pe care le are în evidenţă.

Persoanele din categoria avută în vedere, care se vor autoriza pentru activităţile respective după data de 01.07.2012, vor completa şi depune declaraţia privind venitul asigurat la organul fiscal în a cărui rază teritorială se află adresa unde îşi au domiciliul, potrivit legii.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”.

Modelul, conţinutul, modalitatea de depunere şi de gestionare a declaraţiei privind venitul asigurat la sistemul public de pensii, vor putea fi descărcate de pe site-ul ANAF – www.anaf.ro – sau direct de aici – MODEL DECLARATIA 600.

De asemenea, informaţii relevante precum şi conturile bancare în care se vor face plăţile vor fi afişate la sediul Casei Teritoriale de Pensii şi pe pagina web a instituţiei.

GHIDUL OFICIAL ANAF – privind declararea şi plata contribuţiilor sociale de către persoanele fizice care realizează venituri din activităţi independente şi alte venituri – click aici

Sursa – http://www.cnpas.org/

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!