AcasăSalarizareModel instiintare ore noapte - de depus la ITM cand firma lucreaza...

Model instiintare ore noapte – de depus la ITM cand firma lucreaza noaptea

In confrmitate cu Art. 122 „Definiţia legală şi durata muncii de noapte” din Codul Munciitext integral aicimunca prestată între orele 22:00 şi 06:00 este considerată muncă de noapte.

Angajatorul care, în mod frecvent, utilizează munca de noapte este obligatinformeze despre aceasta inspectoratul teritorial de muncă.

Salariatul de noapte reprezintă, după caz:
a) salariatul care efectuează muncă de noapte cel puţin 3 ore din timpul său zilnic de lucru;
b) salariatul care efectuează muncă de noapte în proporţie de cel puţin 30% din timpul său lunar de lucru.

PENTRU MODELUL DE INSTIINTARE CU PRIVIRE LA ORELE DE NOAPTE – CLICK AICI

Durata normală a timpului de lucru, pentru salariatul de noapte, nu va depăşi o medie de 8 ore pe zi, calculată pe o perioadă de referinţă de maximum 3 luni calendaristice, cu respectarea prevederilor legale cu privire la repausul săptămânal.

Durata normală a timpului de lucru, pentru salariaţii de noapte a căror activitate se desfăşoară în condiţii speciale sau deosebite de muncă, stabilite potrivit dispoziţiilor legale, nu va depăşi 8 ore pe parcursul oricărei perioade de 24 de ore, în care prestează muncă de noapte.

PENTRU CELE MAI NOI STIRI IN DOMENIUL RESURSELOR UMANE, CONSULTATI FRECVENT SECTIUNEA „CODUL MUNCII” – CLICK AICI – SI SECTIUNEA „SALARIZARE” – CLICK AICI.

Sursa model – ITM Timis

2 COMENTARII

  1. […] a) fie de program de lucru redus cu o oră faţă de durata normală a zilei de muncă, pentru zilele în care efectuează cel puţin 3 ore de muncă de noapte, fără ca aceasta să ducă la scăderea salariului de bază; b) fie de un spor pentru munca prestată în timpul nopţii de 25% din salariul de bază, dacă timpul astfel lucrat reprezintă cel puţin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru. Model instiintare ore noapte – de depus la ITM cand firma lucreaza noaptea – CLICK AICI […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!