AcasăDeclaratii anualeDepunerea formularului 201 - Declaratie privind veniturile din strainatate pentru anul 2011

Depunerea formularului 201 – Declaratie privind veniturile din strainatate pentru anul 2011

Au obligatia sa depuna formularul 201 „Declaratie privind veniturile realizate din strainatate”:
– persoanele fizice rezidente române, cu domiciliul în România
– persoanele fizice rezidente care au centrul intereselor vitale amplasat în România si/sau sunt prezente în România pentru o perioada sau mai multe perioade ce depasesc în total 183 de zile, pe parcursul oricarui interval de 12 luni consecutive, care se încheie în anul calendaristic vizat si care indeplinesc, pentru anul de raportare, conditia prevazuta la art. 40 alin.(2) din Legea nr. 571/2003 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

Formularul 201 „Declaratie privind veniturile realizate din strainatate” se depune de persoanele mentionate mai sus pentru veniturile realizate din desfasurarea unor activitati in strainatate si care sunt impozabile in Romania, cum ar fi :

– venituri din profesii libere, venituri din activitati comerciale, venituri din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuala,
– venituri din cedarea folosintei bunurilor,
– venituri din activitati agricole,
– venituri sub forma de dividende,
– venituri sub forma de dobânzi,
– venituri din premii, venituri din jocuri de noroc,
– venituri din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal,
– câstiguri din transferul titlurilor de valoare,
– venituri sub forma câstigurilor din operatiuni de vânzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract si alte operatiuni similare, alte venituri din investitii,
– venituri din pensii,
– precum si alte venituri impozabile potrivit titlului III din Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.

Nota : Pentru anul de raportare 2011, art. 40 alin. (2) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal precizeaza ca persoanele fizice care indeplinesc conditiile de rezidenta nominalizate mai sus timp de 3 ani consecutiv vor fi suspuse impozitului pe venit pentru veniturile obtinute din orice sursa, atat din Romania, cat si din afara Romaniei, incepand cu al patrulea an fiscal.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI. Iata-le deci, in continuare:

ALTE INFORMATII:

– Declaratia se depune si de persoanele fizice rezidente române, cu domiciliul în România, si de persoanele fizice care îndeplinesc conditiile de rezidenta nominalizate mai sus, care desfasoara activitate salariala în strainatate si sunt platite pentru activitatea salariala desfasurata în strainatate de catre sau în numele unui angajator care este rezident în România sau de un sediu permanent în România (veniturile salariale reprezinta cheltuiala deductibila a unui sediu permanent în România), în cazul în care acelasi venit din salarii a fost supus impunerii atât în România, cât si în strainatate.

– Veniturile din activitati dependente desfasurate în strainatate si platite de un angajator nerezident nu sunt impozabile în România, potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, nu se declara si nu fac obiectul creditului fiscal extern.

– Veniturile se declara pentru fiecare tara-sursa a veniturilor si pentru fiecare categorie de venit realizat.

– Declaratia se depune pâna la data de 25 mai 2012, inclusiv, pentru veniturile realizate în anul 2011.

_ Declaratia se depune la organul fiscal în a carui raza teritoriala îsi are domiciliul fiscal contribuabilul.

– Declaratia se depune direct la registratura organului fiscal sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire. Declaratia se pune gratuit la dispozitie contribuabilului.

– Declaratia poate fi descarcata de pe pagina de web a Ministerului Finantelor Publice: www.mfinante.ro/Portal ANAF/Asistenta contribuabili/Toate formularele cu explicatii – sau direct de aici – LINK DESCARCARE.

Temei legal:
– art. 90 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare
OPANAF nr 52/2012 pentru aprobarea modelului si conrinutului unor formulare prevazute la titlul III din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal.

Sursa – http://www.finantearges.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!