Plafonul/pragul pentru trecere la TVA va fii de 220.000 lei (sau 65.000 euro) – conform noilor intentii de modificare a Codului Fiscal

4
271

Urmare solicitării ţării noastre adresate Comisiei Europene, la propunerea acesteia, Consiliul Uniunii Europene a autorizat România să majoreze plafonul de scutire pentru mici întreprinderi de la 35.000 la 65.000 de euro, la cursul de schimb al BNR valabil la data aderării României la U.E, prin Decizia nr. 2012/181/UEtext integral aici – respectiv de la 119.000 lei la 220.000 lei .

In acest sens, in noul proiect pentru modificarea Codului Fiscal, MFP vizează implementarea acestei derogări în legislaţia naţională şi introducerea unor prevederi tranzitorii, astfel încât să conducă la reducerea numărului persoanelor înregistrate în scopuri de TVA în vederea îmbunătăţirii administrării fiscale a acestor persoane şi combaterii mai eficiente a evaziunii fiscale.

Pe de altă parte, măsura are ca efect simplificarea obligaţiilor în materie de TVA ale persoanelor impozabile care realizează o cifră de afaceri anuală inferioară plafonului de 220.000 lei, având în vedere că acestea nu mai au obligaţia depunerii de deconturi de TVA.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI. Iata-le deci, in continuare:

Articolul precedentModel de raport audit – intocmit pe ISA 700 (clarificat) cu explicatii atasate
Articolul următorCe declaratii fiscale trebuie depuse pana la data de 25.05.2012 (termene limita importante)

4 COMENTARII

  1. @frandes – o sa intre cat de curand, avand in vedere ca este prevazuta in proiect.
    @om – scuze, mai gresim si noi.

  2. … si de ce un euro este cotat la 3.38 lei ( pentru acest prag de TVA )? stiu ca atat era cursul la aderare dar care este logica ?…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.