AcasăDeclaratii anualeSanctiuni/Amenzi aplicabile in cazul nedepunerii la termen a Declaratiei 200

Sanctiuni/Amenzi aplicabile in cazul nedepunerii la termen a Declaratiei 200

Nedepunerea la termen a declaraţiilor de venit de către persoanele fizice constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50 la 500 lei. Practic, amenda s-a majorat fata de nivelul existent anul trecut.

Noutatea principala din acest an, cu privire la Declaraţia 200, o constituie faptul ca începând cu raportările pentru anul 2011, s-au schimbat atat softul de raportare (numai PDF cu XML atasat,) cât şi modalitatea de depunere, in sensul ca acum se poate depune D 200 si online.

Termen depunere declaratia 200 in anul 2012 – pentru anul fiscal 2011 – click aici

In esenta, Declaraţia 200 se va putea depune prin Internet doar pe pagina de upload creată iniţial pentru declaraţia 112, accesibilă prin portalul www.e-guvernare.ro folosind un certificat digital calificat. Contribuabilii care nu au un certificat digital calificat pentru semnarea declaraţiilor, completează D 200 înscriind cu majuscule, citeţ şi corect, datele prevăzute de formular, în două exemplare, din care unul rămâne la contribuabil.

Aplicatia in PDF pentru generarea Declaratiei 200 (privind veniturile realizate din România in 2011) – click aici

Baza legală:
– Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 52/2012 – text integral – pentru aprobarea modelului şi conţinutului unor formulare prevăzute la Titlul III din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare;
– art. 219, alin. (3) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de Procedură Fiscală, cu modificările şi completările ulterioare.

Sursa info amenzi – DGFP Valcea

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!