AcasăMateriale IAS/IFRSAplicarea prevederilor Conventiei de evitare a dublei impuneri - incheiata intre Romania...

Aplicarea prevederilor Conventiei de evitare a dublei impuneri – incheiata intre Romania si Regatul Olandei

Pe site-ul oficial al MFP a fost publicata o Circulara cu nr.405.588/20.03.2012 privind aplicarea prevederilor Conventiei de evitare a dublei impuneri incheiata intre Romania si Regatul Olandei, al carei continut vi-l redam in continuare.

Având în vedere faptul că, în aplicarea prevederilor Convenţiei de evitare a dublei impuneri încheiată între România şi Regatul Olandei şi a Protocolului care face parte integrantă din această convenţie, ne confruntăm în activitatea curentă cu solicitări din partea contribuabililor şi a Direcţiilor teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice în ceea ce priveşte impozitarea veniturilor de natura dobânzilor şi a redevenţelor obţinute din România de rezidenţii Olandei, vă aducem la cunoştintă următoarele:

Pentru veniturile de natura dobânzilor si a redevenţelor obţinute din România de rezidenţii Olandei se percepe un impozit cu cota prevazută în paragrafele 2 ale articolelor 11 “Dobânzi” şi 12 “Redevenţe” din Convenţia de evitare a dublei impuneri încheiată între România şi Regatul Olandei, coroborat cu prevederile punctelor IX şi X din Protocolul care face parte integrantă din convenţia mentionată mai sus:

„IX. La art. 11 Independent de prevederile paragrafului 2 al art. 11, dacă şi atâta timp cât Olanda, conform legislaţiei interne, nu percepe impozite prin reţinere la sursă asupra dobânzilor plătite unui rezident al celuilalt stat contractant, cota de impozit stabilită în paragraful 2 al art. 11 va fi redusă la zero.

X. La art. 12 Independent de prevederile paragrafului 2 al art. 12, dacă şi atâta timp cât Olanda, conform legislaţiei interne, nu percepe impozit prin reţinere la sursă asupra redevenţelor plătite unui rezident al celuilalt stat contractant, cota de impozit stabilită în paragraful 2 al art. 12 va fi redusă la zero.”

ACCESATI SI PAGINA NOASTRA DE FACEBOOK, SAU DATI SI UN LIKE ACOLO, DACA DORITI – LINK PAGINA

Olanda nu şi-a modificat legislaţia internă în domeniul impozitării veniturilor de natura dobânzilor şi a redevenţelor, în sensul că aceasta nu percepe un impozit cu reţinere la sursă asupra dobânzilor şi a redevenţelor plătite unui rezident al României.

Astfel, pentru aplicarea prevederilor Convenţiei de evitare a dublei impuneri încheiată între Romania şi Regatul Olandei, beneficiarul efectiv al veniturilor de natura dobânzilor şi a redevenţelor va prezenta plătitorului de venit din România certificatul de rezidenţă fiscală, în original (sau copie legalizată) însoţit de o traducere autorizată în limba română, eliberat de autorităţile fiscale din Olanda.

Sursa – mfinante.ro

3 COMENTARII

  1. Buna ziua. As avea o rugaminte. Cum se calculeaza pentru anul 2012 diurna in cadrul unei firme pentru delegatii in tara? Am inteles ca s-a modificat de la 13Ron x 2.5 ori, la 19Ron x 2.5 ori, dar as dori sa stiu unde gasesc asta. Va multumesc anticipat

  2. @Ana Maria – noi stim ca cuantulul diurnei este tot de 13 lei. poti sa dai si mai mult, insa sunt sume nedeductibile fiscal

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!