Angajatorii care folosesc zilieri trebuie sa depuna Fise Fiscale pentru acestia

3
163

Angajatorii din această categorie (mentionati in titlu) au obligaţia întocmirii fişelor fiscale aferente anului 2011 pentru veniturile asimilate din salarii realizate de zilieri, care trebuie depuse la Fisc şi înmânate personalului care realizează astfel de venituri până miercuri – detalii termen aici – 29 februarie.

Beneficiarul-angajatorul care utilizează zilieri în activitatea cu caracter ocazional din domeniile: agricultură, vânătoare şi pescuit; silvicultură, exclusiv exploatări forestiere; piscicultură şi acvacultură; pomicultură şi viticultură; apicultură; zootehnie; spectacole, producţii cinematografice şi audiovizuale, publicitate, activităţi cu caracter cultural; manipulări de mărfuri; activităţi de întreţinere şi curăţenie, au obligaţia:

– să înfiinţeze Registrul de evidenţă al zilierilor şi să-l păstreze la sediu;
– să-l completeze înainte de începerea activităţii şi prezentarea organelor de control abilitate;
– să prezinte lunar până cel târziu la data de 5 a fiecărei luni către inspectoratul de muncă unde îşi are sediu un extras al Registrului de evidenţă al zilierilor.

Completarea şi depunerea in 2012 a fiselor fiscale pentru anul 2011 – click aici

Veniturile realizate de zilieri sub forma remuneraţiei zilnice pe fiecare beneficiar de lucrări este venit asimilat salariilor, pentru care se datorează impozit în cotă de 16%. Nu se datorează contribuţii sociale obligatorii nici de către zilier, nici de către beneficiar. Calculul şi reţinerea impozitului pe venituri din salarii datorat se efectuează de către beneficiarii de lucrări la data fiecărei plăţi a remuneraţiei brute zilnice.

Virarea la bugetul de stat a impozitului calculat şi reţinut de fiecare beneficiar de lucrări se va efectua până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei pentru care se plătesc aceste venituri.

VINO SI PE FACEBOOK ALATURI DE NOI – PENTRU A FII LA CURENT CU ULTIMELE NOUTATI CONTABILE – CLICK AICI

Declararea impozitului pe venituri din salarii se face în formularul 112, Anexa 1 Creanţe fiscale – rândul 01, cod 602, „Impozit pe veniturile din salarii”, cumulându-se, după caz, cu celelalte impozite pe venituri din salarii, fără completarea pentru zilieri a celorlalte anexe din declaraţie.

De reţinut! Activitatea desfăşurată de zilieri nu conferă acestora calitatea de asigurat în sistemul public de pensii, sistemul asigurărilor sociale pentru şomaj şi nici în sistemul de asigurări sociale de sănătate. Zilierii vor putea încheia, opţional, o asigurare de sănătate şi/sau de pensie.

Borderou depunere fise fiscale pentru venituri in anul 2011 (model) – se depune cu discheta – click aici

Baza legală:
– Legea nr. 52/2011 – text integral – privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 276/20.04.2011;
– Ordinul ministrului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale nr. 1.439/29.04.2011 şi Ordinul ministrului Finanţelor Publice nr. 1.930/28.04.2011 – text integral – pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 300/02.05.2011.

Programul de asistenta pentru generarea fiselor fiscale este distribuit contribuabililor gratuit de unitatile fiscale teritoriale sau poate fi descarcat de pe serverul Ministerului Finantelor Publice la adresa www.mfinante.ro, sau direct de aici – LINK APLICATIE FISE FISCALE

Sursa info – www.finantevalcea.ro

Anunțuri publicitare

3 COMENTARII

  1. Apropos de impozitul aferent zilierilor…eu una l-am rotunjit zilnic…asa ca la nivel de luna exista diferenta destul de mare, vizibila in fisa fiscala. Voi cum stiti ca trebuie facut? Sa stiu pentru anul acesta 🙂

  2. […] – să înfiinţeze Registrul de evidenţă a zilierilor şi să-l păstreze la sediu; – să-l completeze înainte de începerea activităţii şi prezentarea organelor de control abilitate; – să prezinte lunar până cel târziu la data de 5 a fiecărei luni către inspectoratul de muncă unde îşi are sediu un extras al Registrului de evidenţă a zilierilor. ATENTIE – Angajatorii care au folosit zilieri in 2011 – trebuiau sa depuna Fise Fiscale pentru acestia – CLICK AICI […]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.