Declaraţia 400 – termen depunere in 2012, plus alte informatii

0
137

Contribuabilii – agenţii plătitori de venituri din economii sub forma plăţilor de dobânzi obţinute din România de persoane fizice rezidente fiscal în state membre ale Uniunii Europene, teritoriile dependente de Marea Britanie şi de Regatul Olandei, precum şi teritoriile terţe, conform acordurilor încheiate între România şi aceste teritorii – trebuie sa stie că până miercuri 29 februarie 2012 inclusiv, au obligaţia să completeze şi să depună la organul fiscal competent, „Declaraţia informativă privind veniturile din economii obţinute din România de persoane fizice rezidente în state membre ale Uniunii Europene, ţări terţe şi teritorii dependente sau asociate”, formular 400.

Declaraţia se depune în vederea schimbului automat de informaţii între statele membre cu privire la declararea veniturilor sub formă de dobânzi şi asimilate acestora plătite sau garantate persoanelor fizice rezidente fiscal în state membre ale Uniunii Europene, teritoriile dependente de Marea Britanie şi de Regatul Olandei, precum şi teritoriile terţe.

Formularul se completează şi se depune în format electronic şi va fi însoţit de borderoul centralizator prevăzut în anexa nr. 3 a Ordinului, semnat şi ştampilat, conform legii.

Declaraţia şi borderoul centralizat pot fi completate cu ajutorul programului de asistenţă, care poate fi descărcat de pe website-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, www.anaf.ro, secţiunea Asistenţă contribuabili/Programe utile.

Declaraţia se depune la organul fiscal la care plătitorul de venit este înregistrat în evidenţa fiscală. În situaţia în care plătitorul de venit deţine sedii secundare care efectuează plăţi de venituri din dobânzi, informaţiile se centralizează la nivelul societăţii-mamă şi se declară de către aceasta.

Baza legală: – art. 119 alin. (1 indice 1) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare; Ordinul ministrului Economiei şi Finanţelor nr. 564/2007 pentru aprobarea modelului şi conţinutului declaraţiei informative privind veniturile din economii obţinute din România de persoane fizice rezidente în state membre ale Uniunii Europene, ţări terţe şi teritorii dependente sau asociate.

Sursa info – www.finantevalcea.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.