Atentie – in D 094 se cuprind inclusiv facturile emise pentru avansuri încasate sau neîncasate

7
805

Dupa cum stiti din articolele publcate de noi, data de 25 ianuarie 2012 reprezinta termen limită pentru depunerea Declaratiei 094 de către contribuabilii care au obligałia depunerii în anul 2012 a deconturilor trimestriale de TVA.

Persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România:

UPDATE IANUARIE 2013 – Declaratia 094 – model valabil incepand cu 01.01.2013, precizari termen limita depunere, etc. – click aici

►care au realizat în anul 2011 o cifră de afaceri din :

● operatiuni taxabile, si/sau
● operatiuni scutite cu drept de deducere, si/sau
● operatiuni neimpozabile în România conform art. 132 si 133 din Codul fiscal, dar care dau drept de deducere conform art. 145 alin. (2) lit. b) din Codul fiscal, sub plafonul de 100.000 euro,

►si care nu au efectuat în cursul anului calendaristic precedent, una sau mai multe achizitii intracomunitară de bunuri

au obligatia de a depune la organul fiscal competent, până în data de 25 ianuarie 2012 inclusiv, „Declaratia privind cifra de afaceri în cazul persoanelor impozabile pentru care perioada fiscală este trimestrul calendaristic si care nu au efectuat achiziŃii intracomunitare de bunuri în anul precedent ” – formular 094.

MODEL OFICIAL D 094 – EDITABIL (EXCEL) – CLICK AICI

DE RETINUT : Echivalentul în lei a plafonului de 100.000 de euro se determină pe baza cursului de schimb comunicat de Banca Natională a României valabil pentru data de 31 decembrie 2011. CURS 31.12.2011CLICK AICI

La determinarea cifrei de afaceri de 100.000 de euro se cuprind inclusiv facturile emise pentru avansuri încasate sau neîncasate si alte facturi emise înainte de data livrării/prestării pentru operatiunile prevăzute la art. 152 alin. (2) din Codul fiscal.

Formularul 094 se completează în două exemplare, înscriindu-se cu majuscule, citet si corect, toate datele prevăzute si un exemplar se depune fie la unitatea fiscală, direct la registratură fie la postă, prin scrisoare recomandată iar un exemplar se păstrează de către persoana impozabilă.

Sursa – contacafe_club Yahoo Group prin link postat de la DGFP Galati

Articolul precedentModelul-cadru al contractului de ucenicie la locul de muncă – 2012
Articolul următorPersoanele impozabile cu regim mixt de tva – comunicarea pro-ratei provizorii care va fi aplicata in anul 2012

7 COMENTARII

 1. 094- FARA AVNSURI, ZIC EU
  Secțiunea III se completează cu cifra de afaceri din anul
  precedent, obținută sau, după caz, recalculată, de către
  contribuabil, potrivit prevederilor Codului fiscal.

  394- CU AVANSURI FACTURATE

 2. si la 392 se trec doar livrarile aferente cifrei de afaceri. Fara avansuri, fara livrari cu vanzare de active, si chiar fara livrari de servicii in afara tarii (chiar daca reprezinta venituri 70X)

 3. Buna ziua. Inteleg ca declarati 094 trebuie depusa doar de către contribuabilii care au obligałia depunerii deconturilor trimestriale de TVA, nu si de cei care depun decontul lunar?
  Va multumesc

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.