Termenul limită pentru depunerea Fişelor Fiscale pentru anul 2011 (in 2012)

6
286

Dupa cum stiti deja, pentru veniturile din salarii si asimilate salariilor aferente anului 2011, angajatorii au obligaţia să completeze şi să depună fişele fiscale până în ultima zi din luna februarie a anului 2012.

Fişele fiscale se depun la unitatea fiscală în a cărei rază teritorială contribuabilii au domiciliul fiscal sau unde sunt luaţi în evidenţă, în format electronic, însoţite de borderoul centralizator editat cu ajutorul programului de asistenţă, semnat şi ştampilat conform legii.

Formatul electronic al formularului se obţine prin folosirea programului de asistenţă pus la dispoziţie de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

UPDATE 2013 – Declaratia 205 (CE TINE LOCUL VECHILOR FISE FISCALE) – termen depunere in anul 2013 – CLICK AICI

PENTRU A DESCARCA APLICATIA NECESARA GENERARII FISELOR FISCALE AFERENTE ANULUI FISCAL 2011 – CLICK AICI

Atenţie! Fişele fiscale privind impozitul pe veniturile din salarii, pentru salariaţii care îşi desfăşoară activitatea în cadrul sediilor secundare înregistrate fiscal, potrivit legii, ca plătitoare de salarii şi venituri asimilate salariilor, se depun de către contribuabilul care le-a înfiinţat la organul fiscal competent pentru administrarea acestuia.

Angajatorii vor edita fişele fiscale în format hârtie, în două exemplare semnate şi ştampilate, conform legii: unul se păstrează de către angajator iar celălalt se înmânează angajatului.

Nerespectarea de către plătitorii de salarii şi venituri asimilate salariilor a obligaţiilor privind completarea şi păstrarea fişelor fiscale, precum şi neîndeplinirea obligaţiilor privind transmiterea la organul fiscal competent sau la terţe persoane (inclusiv angajat) a fişelor fiscale în termenul stabilit se sancţionează cu amendă: pentru persoanele fizice – de la 500 la 1.000 lei, iar pentru persoanele juridice – de la 1.000 la 5.000 lei.

Important! Potrivit modificărilor aduse Codului Fiscal prin Ordonanţa Guvernului nr. 30/2011 angajatorii nu vor mai avea obligaţia completării şi depunerii fişele fiscale. Această prevedere se aplică începând cu 1 ianuarie 2012 pentru drepturile salariale şi asimilate salariilor realizate după această dată.

Angajatorii vor avea obligaţia de a elibera, la cererea angajaţilor, un document care să cuprindă cel puţin informaţii privind: datele de identificare ale contribuabilului, venitul realizat în cursul anului, deducerile personale acordate, impozitul calculat şi reţinut, document care nu este un formular tipizat.

De asemenea, angajatorii vor avea obligaţia de a completa şi a depune o Declaraţie privind calcularea şi reţinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit până în ultima zi a lunii februarie a anului curent, pentru anul fiscal expirat.

Sursa – www.finantevalcea.ro

Articolul precedentCodul Fiscal valabil 2012 – inclusiv Normele Metodologice de Aplicare ale acestuia
Articolul următorNota explicativa nr. 1 – pentru bilantul la 31.12.2011 (model orientativ)

6 COMENTARII

  1. […] IMPORTANT: – dupa introducerea la fiecare salariat a CNP-ului si a numelui si prenumelui, bifati cu “X” la coloana “Tip fisa fiscala”, in functie de tipul de fisa, 1 sau 2; – la coloana “Impozit anual” treceti suma de pe ultima coloana din F 210 generat pentru salariatul respectiv; – la ultima sectiune faceti totalurile corespunzatoare, adica pe FF1 si FF2. Termenul limită pentru depunerea Fişelor Fiscale pentru venituri din anul 2011 (in 2012) – CLICK AICI […]

  2. […] Nerespectarea de către plătitorii de salarii şi venituri asimilate salariilor a obligaţiilor privind completarea şi păstrarea fişelor fiscale, precum şi neîndeplinirea obligaţiilor privind transmiterea la organul fiscal competent sau la terţe persoane (inclusiv angajat) a fişelor fiscale în termenul stabilit se sancţionează cu amendă: pentru persoanele fizice – de la 500 la 1.000 lei, iar pentru persoanele juridice – de la 1.000 la 5.000 lei. Termenul limită pentru depunerea Fişelor Fiscale pentru anul 2011 (in 2012) – click aici […]

  3. Cu respect va rog a ma informa impozitul lunar total la un salariu de 350 ron pentru angajat si pentru angajator daca se poate .
    Mentionez ca sunt angajat cu jumatate de norma ( 4 ore ).

    Va multumesc.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.