AcasăDeclaratia 394Declaratia 394 incepand cu 01.01.2012 - comunicat oficial ANAF

Declaratia 394 incepand cu 01.01.2012 – comunicat oficial ANAF

Începând cu data de 1 februarie 2012, pentru perioade de raportare începând cu ianuarie 2012, Declaraþia 394 se va putea depune numai pe noile versiuni ale programelor de asistentã, în format PDF cu fisier xml atasat, indiferent de canalul de depunere ales (internet sau ghiseu).

Pentru a pregãti programele de generare automata, prin aplicatii proprii, a fisierului XML, ANAF va solicita sa consultati specificatiile tehnice si documentatia de ajutor accesibila la adresa http://chat.mfinante.ro/d394.nsf.

Periodicitatea de depunere a acestei declaratii informative va fi aceeasi cu a decontului de TVA (declaratia 300), conform vectorului fiscal al contribuabilului.

Noile versiuni ale programelor de asistentã (Soft A si Soft J) pentru declaraþia 394 vor putea fi descãrcate de pe portalul ANAF, sectiunea Declaratii electronice – Descãrcare formulare, unde se vor regãsi si prevederile legale, precum si instructiuni / documentatie de ajutor

În noile versiuni ale declaratiei 394, aceasta se va putea depune semnata electronic, cu certificat digital calificat si prin Internet, de pe pagina de upload a declaratiilor 100, 112, 300, 390, 710, accesibilã prin portalul www.e-guvernare.ro.

Declaraţia 394 – noutati importante incepand cu 01 ianuarie 2012 (depunere lunara sau trimestriala) – click aici

Contribuabilii care nu au un certificat digital calificat pentru semnarea declaratiilor, le vor putea depune la ghiseul organelor fiscale, in format PDF cu fisier xml atasat, pe suport CD, însotite de rezumatul declaratiei (prima paginã) listat, semnat si stampilat.

Pentru perioadele de raportare anterioare lunii ianuarie 2012, declaratia 394 va putea fi depusã doar la ghiseu, generatã prin programele de asistentã existente, accesibile pe portalul ANAF, secþiunea Asistentã contribuabili – Programe utile – Declaratii fiscale.

BAZA LEGALA MODIFICARI 394 – OPANAF 3596/2011CLICK AICI

Sursa informatii – anaf.ro

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!