AcasăSalarizareSalariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată pentru 2012...

Salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată pentru 2012 a fost stabilit la 700 lei lunar

Asa cum va precizam si saptamana trecuta – DETALII AICI – dupa obiceiul deja “traditional” romanesc, odata aparut ceva in proiectul unui act normativ, acest lucru se materializeaza la fel si in forma finala a acestuia, asa ca iata, salariul minim pe economie in anul 2012 a fost stabilit la valoarea de 700 lei, in sedinta de Guvern din 14.12.2011.

In comunicatul de presa se aduce la cunostinta ca Guvernul a stabilit, în şedinţa de alaltaieri, valoarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată la 700 lei lunar, începând cu 1 ianuarie 2012 (a anunţat primul-ministru Emil Boc).

HG 1225/14.12.2011 – pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată incepand cu 2012 – CLICK AICI

Guvernul precizeaza si faptul ca valoarea aprobată in 14.12.2011 prin Hotărâre de Guvern acoperă în totalitate indicele de creştere a preţurilor de consum prognozat pentru anul 2012. In comunicat se specifica si faptul ca de această măsură vor beneficia 790.677 persoane, din care 125.762 sunt bugetari.

Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de bază, potrivit încadrării, nu poate fi inferior nivelului salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată stabilit de Guvern. Potrivit Codului Muncii art.164(1), salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată corespunzător programului normal de muncă se stabileşte prin hotărâre a Guvernului, după consultarea sindicatelor şi a patronatelor.

ASADAR – AVETI GRIJA DE INTOCMIREA DECIZIILOR COLECTIVE CU PRIVIRE LA MARIREA SALARIULUI.

Sursa – gov.ro

16 COMENTARII

  1. Eu am gasit doar PROIECTUL HOTARARE de modificare a salariului minim pe economie. Cand a aparut hotararea definitiva si unde?

  2. Informatiile pe care le-am primit aici sunt foarte importante,dar as avea si eu o mica rugaminte sunt bugetara,am salariul net. de 668 ron ,iar din cate am inteles salariul minim pe economie ar fi de 700 ron.As dori si eu cateva informatii referitoare la acest subiect.Multumesc anticipat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!