AcasăNewsPentru declaraţiile 100, 300 si 710 se vor schimba atât softurile de...

Pentru declaraţiile 100, 300 si 710 se vor schimba atât softurile de raportare cât şi modalitatea de depunere

Intr-un comunicat postat pe site-ul oficial al ANAF, institutia precizeaza ca pentru declaraţiile 100, 300 si 710, începând cu raportãrile pentru luna noiembrie 2011, se schimbã atât softurile de raportare (numai PDF cu XML atasat,) cât şi modalitatea de depunere.

Pentru a îmbunătăţi serviciul depunere a declaraţiilor fiscale prin metode electronice, de la distanţă şi pentru a preveni blocajele în perioadele de vârf, de la 1 decembrie 2011, pentru perioadele de raportare începând cu noiembrie 2011, declaraţiile 100, 300 si 710 se vor putea depune doar pe noile versiuni de soft, publicate pe portalul ANAF.

Depunerea prin Internet va putea fi facuta doar pe pagina de upload creată iniţial pentru declaraţia 112, accesibilă prin portalul www.e-guvernare.ro, dupa autentificarea cu certificat digital calificat. Contribuabilii care nu au un certificat digital calificat pentru semnarea declaraţiilor, le vor putea depune la ghişeul organelor fiscale, în format PDF cu fişier xml ataşat, pe suport CD, însoţite de declaraţia listată, semnată si ştampilată.

Pentru perioadele de raportare anterioare lunii noiembrie 2011, declaraţiile 100, 300 si 710 vor putea fi depuse doar la ghişeu, pe suport hârtie cu cod de bare sau cu fişier txt pe suport electronic, generate prin programele de asistenţă accesibile pe portalul ANAF, secţiunea Asistenţă contribuabili – Programe utile – Declaraţii fiscale.

Noile versiuni ale programelor de asistenta (Soft A şi Soft J) pentru declaraţiile 100, 300 si 710 vor putea fi descărcate de pe portalul ANAF, secţiunea Declaraţii electronice – Descărcare formulare, unde se vor regăsi si prevederile legale, precum şi instructiuni / documentaţie de ajutor.

Pentru implementarea acestor modificari sunt necesare lucrari de mentenanta in data de 26.11.2011 care pot produce dificultati la depunerea declaratiilor si vizualizarea starii acestora, iar in perioada 30.11.2011 ora 12:00 – 02.12.2011 ora 11:00 serviciul de depunere declaratii va fi oprit.

Sursa – anaf.ro

2 COMENTARII

  1. de cand am luat semnatura digitala am depus toate declaratiile care aveau accesibilitate pentru semnatura.
    M-am bucurat ca am scutit drumuri inutile, si se mai intampla ca disketa sa nu fie recunoscuta de FDD… mama!
    Si sa faci drumuri Sinaia- Ploiesti, pen’ ca nu ti-a mers disketta, o placere.
    O rezolvasem si p’asta. Le trimeteam pe Mail, mergeam la un … cineva cu PC si net, de regula NetCafe,, luam de pe mail, scriam pe disketa si… ia coada de la capat…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!