Procedura pentru depunerea D 112 la trimestru si nu lunar (acte de depus la ANAF)

27
408

Contribuabilii care au obligaţia, potrivit legii, de a depune trimestrial declaraţia D 112, începând cu veniturile lunii octombrie 2011, trebuie să depună la organul fiscal competent o declaraţie de menţiuni, până la data de 30 octombrie a.c., pentru modificarea vectorului fiscal la impozit pe salarii şi contribuţii sociale prin declararea perioadei fiscale trimestriale.

Totodată, persoanele şi entităţile care au obligaţia depunerii trimestriale a declaraţiei pot opta pentru depunerea lunară a acesteia. Opţiunea se manifestă prin depunerea la organul fiscal competent a unei declaraţii privind opţiunea, până la data de 31 ianuarie inclusiv. Model declaratie privind optiunea, sau D 010click aici.

Pentru declaraţia aferentă trimestrului IV 2011, opţiunea de depunere lunară trebuie comunicată organului fiscal competent până la data de 25 septembrie 2011 inclusiv.

Depunerea trimestriala a “Declaratiei 112″ – info util cu privire la conditii – click aici

Contribuabilii care au, potrivit legii, obligaţia depunerii trimestriale a declaraţiei D112, dar au optat pentru depunerea lunară a acesteia, pot reveni la regimul de declarare trimestrial prin depunerea unei declaraţii privind opţiunea până la data de 31 ianuarie.

Sursa – http://www.finantevalcea.ro/

PENTRU A FI LA CURENT CU STIRILE IN DOMENIU – VA PUTETI ABONA LA NEWSLETTER-UL NOSTRU – INTRODUCETI ADRESA DE MAIL IN PARTEA DREAPTA ===>>> SUB CALUPUL DE RECLAME SI APOI CLICK PE “SUBSCRIBE”.

Articolul precedentSinteza saptamanii 05.09.2011 – 09.09.2011 (articole contabile septembrie)
Articolul următorModificarile Codului Fiscal aplicabile incepand cu 01.09.2011 – noutati privind impozitul pe profit

27 COMENTARII

 1. Atentie popor! Declaratia 010 de anul acesta nu mai are optiunea lunar/trimestrial la obligatiile salariale.

 2. N-am inteles de ce se complica….lasa mai nene depunerea lunar, ca vorba aia, o dai online si ma ajuti cu plata la 3 luni….ce grija au astia sa nu ne dezobisnuim de mersul cu hartia la ei…pe 25 sept, 31 oct, 31 ian….pe drum baieti, pe drum.

 3. Eu vreau sa inteleg daca optiunea este cumva si obligatorie pentru cei care indeplineau conditiile cerute de ei pentru a plati si declara trimestrial. Daca sunt in situatia in care as putea opta pentru 112 trimestrial si totusi nu vreau sa folosesc acest „privilegiu” trebuie sa declar si alegerea asta undeva?

 4. Cu ce document se comunică opţiunea de depunere lunară organului fiscal competent până la data de 25 septembrie 2011 inclusiv?Cu o nouă declaratie 010 sau cu o scrisoare simplă(notificare)?

 5. De altfel daca la trimestru se depune cate o declaratie pentru fiecare luna a trimestrului ce mare branza,poti f usor sa incurci statele de plata si nu mai bat declaratiile cu statele,balantele,etc.Las-o frate lunara la toata lumea si accepta platile la trimestru ca sa-i ajuti pe amarasteni.(Desi platind la trim e mai greu ca se aduna platile de la trei luni)Nu stiu care cap luminat o fi gandit chestia asta dar e o mare aiureala facuta sa mai incurce odata pe toata lumea(hai sa ne aflam in treaba sa facem reforma sist fiscal)Pai daca am subventie de la somaj,trebuie sa fac platile lunar ca altfel nu-mi ramburseaza sumele.De asemeni daca am concedii medicale,dupa 90 zile casa de sanatate nu mai primeste cererile de rambursare din FNUASS.Cine opteaza ptr trimestru si are un CM in prima luna a trim s-a sters pe bortisor de rambursare.Ca de modificarea ordinului 158 nu am auzit

 6. Pentru a depune lunar si nu trimestriel mi-au dat de la TREZ Anexa 1 declaratie privind optiunea pentru depunerea lunara a „decl…….112”
  cea care trebuie s-o depui pana la 25 sept pentru Tr.IV si pana la 31 ian pt tr.I 2012
  Nu o gasesc pe net nicaieri.
  are cod mfp 14.13.03.01/d.u.
  Prin depunere trimestriala se genereaza probleme pentru alte declaratii.
  Si poti omite firma, o uiti!

 7. […] Alte resurse pe tema D 112: – Cum transmitem D 112 atunci cand s-a optat pentru depunerea trimestriala a acesteia dar pleaca angajati in trimestru – link – Comunicat oficial cu privire la optiunile privind depunerea Declaratiei unice 112 (incepand cu septembrie 2011) – click aici – Procedura pentru depunerea D 112 la trimestru si nu lunar (acte de depus la ANAF) – click aici […]

 8. Va rog sa ma lamuriti si pe mine: am un srl cu 2 angajati si o cifra de afaceri anuala de peste 100.000 euro. In aceasta situatie, trebuie sa depun declaratia 112 trimestrial sau lunar? Daca prefer depunerea lunara, este necesar sa-mi exprim aceasta optiune prin completarea declaratiei 010?). Pana la 25 sept sau pana la 31 ianuarie?

 9. Buna ziua,

  Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea situatie:

  Am o firma cu un angajat, cu depunere trimestriala a D112. In luna noiembrie angajatul a plecat si drept urmare s-a inchis contr de munca, am depus D112 pana pe 25 decembrie atat pentru luna octombrie, cat si pentru luna noiembrie. Intrebarea este, mai depun pana pe 25 ianuarie D112 pentru ultima luna din trimestru?

 10. Buna seara,
  Va rog sa ma lamuriti vis a vis de o problema!
  Am deschis un srl,neplatitor de tva si am emis doua facturi,una in luna octombrie,iar cealalta in decembrie ,fara sa depun vreo declaratie.
  ce trebuie sa fac in aceasta situatie

 11. @andrea – trebuie sa depui D 100 si D 101. in fien, vezi cu ce esti inscrisa in vectorul fiscal (010) si apoi putem spune exact ce trebuie sa depui.

 12. Daca.am.primit.de.la.anaf.notificare.privind.modificarea.din.oficiu.a.vectorului.fiscal.prin.inscrierea.perioadei.fiscale.trimestriale.pentru.D112.mai.trebuie.sa.depun.010?Va.multumesc.anticipat.

 13. Daca deschid o firma platitoare de tva cu un singur angajat depun lunar declaratia 112 sau trimestrial ,si tb sa pun vector fiscal la Administratie pt un angajat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.