AcasăCodul munciiCum se preiau datele vechi in Revisal-ul nou (cel din august 2011)...

Cum se preiau datele vechi in Revisal-ul nou (cel din august 2011) ?

Inainte de toate trebuie sa descarcati versiunea nouă a aplicaţiei Revisal (conform Hotărârii de Guvern nr. 500/2011), actualizata 15.08.2011, al carei link de descarcare il gasiti aici – LINK – postat intr-un articol de pe blog.

Dupa instalare, mergeti (click) pe butonul „Preluare date din versiune anterioara”, asa cum vedeti in imaginea de mai jos, moment in care se va deschide o noua fereastra cu titlul „Import”. In aceasta, mergeti si dati click pe butonul din dreapta jos „Selectare mdb”.

Dupa deschiderea ferestrei de selectare a fisierului, mergeti in folder-ul unde aveti instalat Revisal-ul vechi, de regula in C:/Program Files/Revisal, si selectati fisierul „ReviSal206.mdb”.

IMPORTANT – NU SELECTATI FISIERUL „ReviSal206.mdb” SI NU PRELUATI DATELE IN NOUL REVISAL DACA NU AVETI VECHIUL REVISAL ACTUALIZAT LA ZI – DETALII AICI

Dupa selectia fisierului „ReviSal206.mdb”, mergeti si dati click pe butonul „Porneste preluare” si asteptati mesajul de preluare corecta a datelor din Revisal-ul vechi.

Parcurgeti pasii recomandati de program si astfel veti avea totul in regula in noul Revisal. Recomandam insa si verificarea contractelor de catre cel ce se ocupa de Revisal dupa incarcarea vechii baze in noul Revisal.

51 COMENTARII

  1. Inainte de preluare, verificati Revisal v.206, in Help/about sa va arate versiunea .240.
    Asa sunteti siguri ca preluati fisierul „Revisal.206.mdb cu datele corecte.
    Oricum nu va lasa sa preluati daca nu este actualizat.
    Patch-ul 207 contine actualizarile COR la 01 august, publicate mai tarziu in MoF.
    Revisal v500 va lasa sa modificati, si acum este un bun prilej pentru verificarea datelor cuprinse in aplicatie, nume, adrese, cnp-uri……..

  2. am parcurs acesti pasi si am primit mesajul de eroare preluare date:
    ¨Baza de date incarcata nu indeplineste cerintele necesare preluarii:
    – Versiune DB gasita/asteptata 206/240
    – Versiune aplicatie gasita/asteptata /App.2.40
    – Versiune COR gasita/asteptata /Cor.5.0¨
    Mentionez ca am instalat in noul calculator:
    REV 1.00
    REV 2.06
    Patch 003
    Patch 004
    Patch 005
    Patch 006
    Patch 007
    REV 5.0 evaluare
    Ce ar mai trebui instalat?
    Multumesc

  3. Ca sa instalezi versiunea de lucru trebuie dezinstalata din PC versiunea de test.
    pornesti instalarea versiunii de test si ai optiunea 1-reparare si 2-dezinstalare, si dupa… urmareste finalul(ultima pagina) de aici :http://www.inspectiamuncii.ro/fisiere/Revisal_%205.0_GhidInstalare_20110815.pdf
    Este mai bine sa dezinstalezi cu programul decat cu add/remove din control panel
    Obligatoriu sa stergi si manual dupa dezinstalare si e indicat chiar un reboot.

    Iar cu patchurile, reia instalarea lor de la 04 la 07 si dupa fiecare patch, deschizi si inchizi aplicatia Revisal 206, pentru a-si face updateurile in registri.

  4. buna ziua! am cativa salariati ce au depasti perioada de detasare de 1 an si cu acordul lor am prelungit pe inca 6 luni ,nu-mi preia versiunea noua de revisal modificarile -cum sa procedez?va multumesc

  5. Buna ziua
    Eroarea aparuta la mine este urmatoare:
    Baza de date incarcata nuindeplineste cerintele necesare preluarii:

    Versiune DB gasita/asteptata: 230 / 240
    Versiune aplicatie gasita/asteptata: App.2.3.0 / App 2.4.0
    Versiune COR gasita/asteptata: COR.4.0 / COR 5.0

    Multumesc

  6. Eu amdatpreluarea fisierului Revisal206_20110816124928…trebuia sa dau preluarea fisierului Revisal206?
    Imi maiapar acolo inca 4 fisiere pe langa acestea doua.

  7. Am datpreluarea fisieruluiRevisal 206, nu a mai datnici o eroare. Acum, cand a terminat,a aparut mesajul Angajator invalid. A mai patit cineva asa?

  8. ma confrunt si eu cu o problema : la firma noastra se acorda un spor de fidelitate pentru perioada lucrata la firma care este un procent calculat la timpul efectiv lucrat in luna respectiva , deci o suma care se poate modifica de la o luna la alta.In revisal mi se cere sa introduc o suma.
    Stie cineva sa-mi spuna cum sa procedez?

  9. Exact aceeasi problema o am si eu cu sporurile.. De exemplu spoul de ore suplimentare .. nu e o suma fixa.. e un procent de 100% pe ora.. care se poate acorda sau nu intr-o luna..

  10. PENTRU OANA MORENA, CA SA POȚI PRELUA BAZA DE DATE ÎN NOUL REVISAL DIN AUGUST ESTE NEVOIE SA AI TOATE ACTUALIZĂRILE VERSIUNII 2.0.6 PERFECTE SI LA ZI. DACĂ IȚI ZICE CA A GĂSIT 2.3.0 ȘI EL AȘTEPTA 2.4.0 ÎNSEAMNĂ CA NU AI INTRODUS IN PROGRAM ULTIMA MODIFICARE A COR DIN 01.08.2011 ADICĂ PATCH 206.007. VERIFICI APOI UNDE AI PROGRAMUL INSTALAT, BAZA DE DATE. MDB O TOPI PRELUA DOAR DACĂ S-A INSTALAT VERS 2.4.0. LA FEL PT. ANCADO MAI VEZI ODATĂ TOATE INSTALĂRILE ASA CUM AI SPUS MAI SUS, DAR NU MAI BĂGA CEL DE EVALUARE NU E NEVOIE DE EL. DIN CE ÎNȚELEG EU NU TI-A PRELUAT TOATE ACTUALIZĂRILE DE CARE VORBEȘTI MAI SUS. DACA LE-AI AVEA INSTALATE NU TI-AR ZICE CA EȘTI PE 2.0.6 SI EL VREA 2.4.0, DECI MAI ÎNCEARCĂ, DĂ REPARARE DACĂ ZICE CA E INSTALAT. EU AM LUAT TOTUL DE LA ÎNCEPUT SI AM REUȘIT PT 3 FIRME CU 380 DE SALARIAȚI. SUCCES!

  11. va salut cu respect.
    Am instalt programul v 5.0.6.010, am incarcat cu date,am vrut sa transmit registrul pe varianta aceasta insa …. nu stiu pe ce icoana sa apas pentru a forma fisierul ce urmeaza a fi transmis la ITM in format XML.
    Orice incercare este in zadar. Fisierul se genereaza in word,excel,rvs,,, etc, numai in xml nu. Ce nu fac bine ? Unde am gresit ?
    Va multumesc

  12. Am aceeasi situatie ca PUIU, va rugam sa ne spuneti ce trebuie sa facem ca sa putem exporta inregistrarea facuta. Eu am operat ieri 2 incetari si in revisalul nou si in cel vechi dar le-am transmis din cel vechi. Din cel nou nu stiu cum. Stie careva?

  13. @admin,
    roaga-i pe cei care pun intrebari sa citesca si, poate sa inteleaga ghidul pentru care am pus acel link intr-o postare de mai sus.
    1-Se apasa pe radiobutonul „generare registru”, este primul din stanga
    se formeaza o arhiva de tip nume firma cui
    sc adormirea.s.r.l.17987895210258.rvs care constine u fisier de tip (pcs)
    aceasta se salveaza unde vrea muschiu vostru si este arhiva revisal a societatii respective.
    Inainte se genera un fisier (.xml) care continea numai MODIFICAREA din revisal, acum se genereaza o ARHIVA intreaga. De cate ori vom face acest lucru se va GENERA o noua arhiva completa de REVISAL.
    2-.·.Deci v-om transmite cate un revisal nou pentru firma la fiecare modificare; sau grup de modificari, nu un simplu fisier ca pana acu,. Ne incurca ei putin co (.xml) iar noi vedem (.rvs) sau (.pcs).
    {{{{{{{{{{{{{„”PCS files below contain information on the new procedure coding system, ICD-10-PCS, that is being developed as a replacement for ICD-9-CM””}}}}}}
    In revisal vechi sunt multe fisiere cu denumirea „REVISAL”, dar numai, repet,NUMAI fisierul „(Revisal206.mdb)” este cel care contine datele pentru preluat.
    3- era bine sa nu va grabiti cu transmiterea, are multe buguri vor veni versiuni de „peticire”, sau chiar V.noi, si iara vatrebui cu preluare si altele. Legiuitorul ne-a last 90 de zile lucratoare, incepan cu 01 august sa dam datel in noua aplicatie. Pe Portal avem posibilitatea sa alegem, cel cu paie cel cu fan.
    dar daca am ales V506, nu mai e cale de revenire la V206.
    Cititi instructiunile si nu va luati dupa vorbe, folklorul e mare si sunt si multi care nu au idee de IT si/sau de contabilitate, dar se baga in seama.

  14. ce fac cu un contract activ la 1 august incetat si declarat la 18 august in varianta veche a revisal? in noul revisal nu este preluat (fiind inactiv la 19 august). nu mi-e clar daca sa-l declar in noul revisal. poate are cineva un sfat. multumesc. Ana.

  15. Am intalnit o mare problema. La deschiderea noii versiuni, imi da un mesaj pr microsof: „revisal has encountered a problem and needs to close. we are sorry for the inconvenience. if you werein the middle of something, the information you were working on might be lost. please tell microsoft about this problem. we have created an error raport that you can send to help us we improve revisal. will treat this report as confidential and anonymous.”
    Fac mentiunea ca indeplinesc toate conditiile pt noua versiune + am instalat toate patch-urile cu intrare apoi in program. am dat si salvari dupa fiecare patch. si imi da acelasi mesaj.
    a mai patit cineva asa? eu de cateva ore bune ma chinuiesc si nu-i dau de cap. pot primi putin ajutor?

  16. Am intampinat aceeasi problema La deschiderea noii versiuni, imi da un mesaj pr microsof: “revisal has encountered a problem and needs to close. we are sorry for the inconvenience. if you werein the middle of something, the information you were working on might be lost. please tell microsoft about this problem. we have created an error raport that you can send to help us we improve revisal. will treat this report as confidential and anonymous.”
    Fac mentiunea ca indeplinesc toate conditiile pt noua versiune + am instalat toate patch-urile cu intrare apoi in program. am dat si salvari dupa fiecare patch. si imi da acelasi mesaj.
    Cei care au avut aceasta problema cum au rezolvat-o? multumesc

  17. Buna ziua! Problema mea apare in momentul in care vreau sa import baza de date din versiunea anterioara (2.4.0 cu toate patch-urile instalate); dupa ce selectez baza de date de importat si apas butonul „Porneste preluare” imi apare un mesaj de eroare (simplu „eroare”), fara alte detalii. Imi puteti spune, va rog, cum pot sa remediez problema? Multumesc, anticipat!

  18. inainte de instalare revisal pe windows 7 trebuie facuta urmatoarea setare

    1.
    Click Start, apoi click Control Panel;
    2.
    În “Control Panel”, click User Accounts and Family Safety;
    3.
    În fereastra “User Accounts and Family Safety”, click User Accounts;
    4.
    În fereastra “Usser Acoounts”, click Change user account control
    settings;
    5.
    Cursorul vertical trebuie sa fie in pozitia cea mai de jos (Never notify)
    6.
    Se apasa butonul OK si se inchide fereastra de User Accounts
    7.
    Se da Restart la sistem (Start -> Restart). Trebuie retinut ca
    modificarile operate se aplica
    efectiv numai dupa
    repornirea
    sistemului.

  19. Am incercat sa transmit la REVISALUL dar am intampinat urmatoarea problema: Tin evidenta unei persoane fizice care construieste si vinde locuinte. Conf. codului fiscal, pers. fizice in astfel de situatie platesc tva, si au dreptul sa angajeze muncitori.Se inreg. la Adm. fiscala ca platitor de tva si primeste un cod fiscal. Toate platile pe care le face in leg. cu activitatea lor le face pe acest cod fiscal. La ITM a fost inregistrat tot cu acest cod fiscal, am primit parola pe acest CUI. Acum cand transmit registrul salariatilor nu imi permite complectarea angajatorului ca pers. fizica cu CUI, ci decat cu CNP. Daca bifez pers. fizica autorizata totul este ok, dar nu este legal. Ce solutie imi dati in situatia de fata. Mentionez ca pana acum totul a fost corect, numai cu versiunea noua intampin aceasta situatie.

  20. @maria – suna la ITM si spune-le situatia, ca sa iti spuna ce sa bifezi. In mod nrmal trebuie sa te ia in evid. dupa CUI

  21. Buna ziua ,
    Am descarcat programul v 5.0.6.010 dar am intalnit probleme la preluare date varianta veche a revisalului la selectare mdb imi apare firma cu nr de angajati activi dar cand dau pornire preluare apare mesajul eroare preluare date, baza de date nu indeplineste cerinte necesare preluarii:
    versiunea DB gasita 230/240
    versiunea aplicatie gasita App2.3.0/2.4.0
    versiunea COR gasita cor 4.0/ COR 5.0
    Va rog sa ma ajutati sa rezolv problema
    Va multumesc

  22. Buna ziua, am instalat programul nou, merge am generat registrul . rvs dar cand incerc sa il incarc la itm imi spune ca nu este nici o persoana sau societate in fisier. ce fac gresit?

  23. buna ziua.spuneti-mi si mie daca pot baga revisalul vechi in cel nou bagand fiecare salariat in parte dinou? nu stiu da il preiau pe cel vechi in cel nou

  24. Buna ziua! Am o problema, daca ma poate ajuta cineva. Inca transmit revisalul pe programul vechi (stiu ca merg in paralel 90 de zile de la 01.08.2011). Pana acum nu mi-a aparut nicio eroare, dar azi, dupa ce am transmis (mi-a dat respectivul numar), imi pare scris cu rosu astfel: „Atentie! Registrul de salariati nu respecta prevederile articolului 4 din HG 500/2011, ceea ce constituie contraventie cf. art. 9 din HG 500/2011. Registrul contine informatii ce trebuiau actualizate incepand cu 1 august 2011 utilizand noua aplicatie Revisal si specificatiile tehnice disponibile pe http://www.inspectiamuncii.ro„. Multumesc anticipat!

  25. Si eu la transmiterea pe programul vechi am primit acelasi mesaj ca nu respecta prevederile HG 500. Dar fac transmitere pe cel vechi, deoarece pe programul nou am incercat sa transmit si nici acum nu merge parola. Cei de la ITM au zis sa astept pana la 30.10.2011. Ce pot face?

  26. Am facut preluarea datelor in revisalul nou dar la registru imi apare doar ultimul angajator introdus desi la fiecare mi’a spus ca a fost introdus cu succes. Nu retine programul toate datele? Trebuie sa introduc toate firmele si dupa aceea se da inchidere la fereastra cu preluare date? Sunt firme si cu 300 de angajati si ar fi cam ilogic sa trebuiasca sa introduci fiecare angajat de pe fiecare firma pentru a retine datele de pe fiecare angajator corect. Gresesc eu undeva?

  27. Buna ziua, am instalat programul nou, merge am generat registrul . rvs dar cand incerc sa il incarc la itm imi spune ca nu este nici o persoana sau societate in fisier. ce fac gresit? Am incercat sa regenerez registrul de mai multe ori aceeasi eroare. Nu mai stiu ce sa fac?

  28. Salutari. Lucrez la o institutie de stat.
    Am si eu instalat programul REVISAL HG500-2011, am importat datele din cel vechi, mi-a cerut cate un angajat pe rand sa-l modific si sa-i adaug salariu. Dupa ce am terminat cu toti, preluarea s-a efectuat cu succes. Am mai efectuat cateva modificari necesare, unor doamne care erau in crestere copil, am generat registrul in format RVS si l-am incarcat pe site-ul lor.

    Acum intrebarea mea este: Daca peste 2 luni salariul unuia sau mai multor angajati se modifica, ce trebuie facut ? Trebuie dat pe CONTRACTE-> MODIFICARE sau CORECTIE ? Numai aici se deschide o fereastra in care se poate modifica salariul.

    Dupa ce se adauga noile salarii, trebuie generat registrul din nou in format RVS si retrimis online ?

    Acum cei care ies la pensie, de unde stiu ce salariu a avut in lunile respective din an, daca au cartile de munca acasa. Eu nu am cum sa le dau din program aceste modificari 🙁

    Astept un raspuns urgent. Stima.

  29. mi-am instalat din nou windows-u si am reinstalat revisal v 5.0.6.010 , cum fac sa transfer angajatii in revisalul instalat ? am o copie a revisal v 5.0.6.010 din inainte de a instala windows-u , ce fisier trebuie mutat ca sa am iar angajatii ????

  30. Buna ziua,
    Am instalata si folosesc versiunea de Revisal 5.0.8.033 si am descoperit ca la trecerea de la versiunea veche 2.4 catre 5.0.6 nu au fost preluati 2 salariati. Mentionez ca la versiunea 5.0.8.033 nu am buton de preluare registru, cum pot remedia situatia sa pot importa cei doi salariati?

  31. Buna ziua!
    Am o nedumerire! Din cauza unor probleme cu PC-ul a trebuit sa instalez din nou windowsul. Baza de date este salvata si pe un stick si in PC. Intrebarea mea este cum pot sa fac sa pot avea baza de date in reges sau in noul revisal. Mentionez ca am coborat iar noul revisal dar nu stiu cum pot prelua baza de date fara a mai baga iar fiecare salariat in parte. Multumesc anticipat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!