Bilant la 30.06.2011 – obligatii, mod completare, depunere (info util)

12
385

Prin Ordinul ministrului Finanţelor Publice nr. 2.234/2011 – text integral – publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 483/7.07.2011, a fost aprobat Sistemul de raportare contabilă la 30 iunie 2011 a operatorilor economici. Iata in continuare un info util pe această temă.

Obligaţia depunerii raportărilor contabile

Potrivit actului normativ menţionat, au obligaţia depunerii raportărilor contabile la 30 iunie 2011:

– operatorii economici care aplică Reglementările contabile conforme cu Directiva a patra a Comunităţilor Economice Europene, parte componentă a Reglementărilor contabile conforme cu directivele europene, aprobate prin Ordinul ministrului Finanţelor Publice nr. 3055/2009, cu modificările şi completările ulterioare, indiferent de forma de organizare şi forma de proprietate şi care în exerciţiul financiar precedent au înregistrat o cifră de afaceri peste echivalentul în lei al sumei de 35.000 euro – Important! Echivalentul în lei al sumei se determină prin utilizarea cursului de schimb valutar comunicat de Banca Naţională a României (BNR), valabil la data încheierii exerciţiului financiar precedent;

Program pentru generarea bilantului la 30.06.2011 (PDF) – click aici

– subunităţile înregistrate în România, care aparţin unor persoane juridice cu sediul în străinătate, indiferent de exerciţiul financiar ales, în condiţiile legii;
– instituţiile de credit, instituţiile financiare nebancare, definite potrivit reglementărilor legale, înscrise în Registrul general, instituţiile de plată şi instituţiile emitente de monedă electronică, definite potrivit legii, care acordă credite legate de serviciile de plată şi a căror activitate este limitată la prestarea de servicii de plată, respectiv emitere de monedă electronică şi prestare de servicii de plată, Fondul de garantare a depozitelor în sistemul bancar, entităţile autorizate, reglementate şi supravegheate de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, entităţile autorizate, reglementate şi supravegheate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, precum şi entităţile autorizate, reglementate şi supravegheate de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, vor depune la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice raportări contabile la 30 iunie 2011 în formatul şi în termenele prevăzute de reglementările emise de BNR, Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private şi Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare.

 

ALTE RESURSE UTILE PE PROBLEMA BILANTULUI LA 30.06.2011:

– Corelatii bilant (raportare contabila) la 30.06.2011 – info util – click aici
– Opis dosar bilant la 30.06.2011 (continut dosar raportari contabile la 30 iunie 2011) – CLICK AICI
– Adresa inaintare depunere bilant (raportare contabila) la 30.06.2011 – click aici
– Bilant la 30.06.2011 – obligatii, mod completare, depunere (info util) – click aici
– Cine sunt contribuabili care nu depun raportări contabile la 30 iunie 2011? – click aici

 

Entităţile care au optat pentru un exerciţiu financiar diferit de anul calendaristic, potrivit Legii contabilităţii nr. 82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, verifică încadrarea în criteriul prevăzut mai sus pe baza indicatorilor determinaţi conform ultimelor situaţii financiare anuale, respectiv a balanţei de verificare încheiate la finele ultimului exerciţiu financiar, utilizându-se cursul de schimb valutar comunicat de BNR, valabil la data încheierii exerciţiului financiar respectiv.

Completare şi depunere

Pentru întocmirea raportărilor contabile la 30 iunie 2011, încadrarea în criteriul prevăzut se efectuează pe baza indicatorilor determinaţi din situaţiile financiare anuale ale exerciţiului financiar precedent, respectiv a balanţei de verificare încheiate la finele exerciţiului financiar precedent.

Agenţii economici vor depune la registratura unităţilor teritoriale sau la oficiile poştale, prin scrisori cu valoare pe suport magnetic, raportările contabile la 30 iunie 2011, împreună cu raportările contabile listate cu ajutorul programului de asistenţă elaborat de Ministerul Finanţelor Publice, semnate şi ştampilate, potrivit legii.

Raportările contabile se compun din trei formulare:

– Situaţia activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii, cod 10;
– Contul de profit şi pierdere, cod 20;
– Date informative, cod 30.

Formatul electronic al raportărilor contabile conţinând formularistica necesară şi programul de verificare cu documentaţia de utilizare aferentă, se obţine prin folosirea programului de asistenţă elaborat de Ministerul Finanţelor Publice, pus la dispoziţia operatorilor economici gratuit prin unităţile teritoriale sau poate fi descărcat de pe portalul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, de la adresa www.anaf.ro, secţiunea Asistenţă Contribuabili/Programe Utile/Situaţii financiare.

Atenţie! Operatorii economici care nu au desfăşurat activitate de la data înfiinţării până la 30 iunie 2011, cei care în tot semestrul I 2011 s-au aflat în inactivitate temporară, precum şi persoanele juridice care se află în curs de lichidare, potrivit legii, nu întocmesc raportări contabile la 30 iunie 2011.

PENTRU A FI LA CURENT CU STIRILE IN DOMENIU – VA PUTETI ABONA LA NEWSLETTER-UL NOSTRU – INTRODUCETI ADRESA DE MAIL IN PARTEA DREAPTA ===>>> SUB CALUPUL DE RECLAME SI APOI CLICK PE “SUBSCRIBE”.

Termen de depunere

Raportările contabile la 30 iunie 2011 vor fi depuse până marţi, 16 august 2011.

Sursa – www.finantevalcea.ro

Articolul precedentSinteza saptamanii 04.07.2011 – 08.07.2011 (articole importante publicate)
Articolul următorAplicatia OP-FV 2011 are o noua versiune incepand cu luna iulie 2011

12 COMENTARII

 1. Sper ca am inteles bine, cei care in 2010 si-au suspendat activitatea la ONRC sau nu au desfasurat nicio activitate nu depun bilant.
  Va rog sa imi confirmati saca este asa.
  va multumesc

 2. Daca poate cineva sa-mi raspunda unde gasesc pe net modelele de coduri la situatiile financiare de la 30 iunie 2011 . Multumesc

 3. @lucia – nu spune nimic de cele suspendate info-ul de mai sus. eu zic ca trebuie sa depuna o SC suspendata, daca in 2010 a avut CA>35000 euro

  @anaela – da, am observat si noi ca nu a aparut. cum o sa apara o sa va anuntam,

 4. Din ceea ce am citit se intelege ca o societate infiintata in 2011,care nu are cifra de afaceri la sem I,nu depune bilant la 30.06.2011 ?!
  Tinand cont ca sunt foarte multe societati cu cifra de afaceri mai mica decat 35000 euro,acestea nu depun nici o declaratie pe proprie raspundere ?

 5. in cazul in care in luna sept 2010 activitatea soc. a fost suspendata iar pe 2010 a avut o cifra de afaceri<35.000 EUR, inteleg corect ca nu ar mai trebui depus bilant la 30.06.2011?
  Multumesc anticipat

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.