AcasăSalarizareInformatii referitoare la noul model cadru al contractului de munca

Informatii referitoare la noul model cadru al contractului de munca

Avand in vedere prevederile art. 17 alin. (3) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii – text integral – cu modificarile si completarile ulterioare, prin Ordinul 1616 din 02.06.2011 a fost modificat si complet modelul-cadru al contractului individual de munca stabilit prin ordinul ministrului muncii si solidaritatii sociale nr. 64/2003.

Sunt 15 modificari operate de acest Ordin in privinta modelului de contract individual de munca folosit pana acum, cele mai importante fiind:

– Introducerea criteriilor de evaluare si a fractiunii de norma;
– La capitolul “ Salariatul are , in principal, urmatoarele drepturi: se introduce “”f) dreptul la acces la formare profesionala.”
– La capitolul “ Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi: se introduce “d) sa stabileasca obiectivele de performanta individuale ale salariatului”
– La capitolul Angajatorului ii revin, in principal, urmatoarele obilgatii: se modifica lit.a) sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca, anterior inceperii activitatii” si d) ” sa elibereze, la cerere, un document care sa ateste calitatea de salariat a solicitantului, respectiv activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate”;

Contract Individual de Munca – model conform OMMFPS 1616/02.06.2011 – click aici

– Este mentionat ca “orice modificare privind clauzele contractuale in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, conform dispozitiilor legale, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege”- fiind eliminata exceptia privind modificarea ca urmare a clauzelor contractului colectiv de munca .
– Modificare referitoare la conflictele in legatura cu incheierea, executarea, modificarea, suspendarea sau incetarea fiind precizat “Conflictele in legatura cu incheierea, executarea, modificarea, suspendarea sau incetarea prezentului contract individual de munca sunt solutionate de instanta judecatoreasca competenta material si teritorial, potrivit legii;

Sursa – http://www.itmialomita.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!