AcasăNewsMFP vrea modificarea Codului Fiscal pe sectorul comercializarii de cereale

MFP vrea modificarea Codului Fiscal pe sectorul comercializarii de cereale

Proiectul de ordonanţă de urgenţă vizează punerea în aplicare a unei măsuri de combatere a fraudei fiscale, respectiv taxarea inversă, pentru livrarea în interiorul ţării a unor bunuri dintr-un anumit sector economic, respectiv din sectorul comercializării cerealelor şi plantelor tehnice.

MFP este de parere ca – implementarea taxării inverse pentru livrarea în interiorul ţării a bunurilor din categoria cerealelor şi a plantelor tehnice va avea un impact pozitiv asupra mediului de afaceri, în special pentru persoanele impozabile corecte care activează în acest sector şi va descuraja activităţile frauduloase ale operatorilor care acţionează pe aceste pieţe.

Schimbări preconizate:

– Având în vedere necesitatea combaterii în regim de maximă urgenţă a fraudei fiscale în domeniul comercializării cerealelor şi plantelor tehnice prin implementarea taxării inverse pentru livrarea bunurilor din aceste categorii înainte de începutul perioadei de recoltare, în care se manifestă cu preponderenţă fenomenele evazioniste, măsura va fi aplicată începând cu data de 1 iunie 2011.
– Conform angajamentelor asumate de România ca urmare a solicitărilor serviciilor Comisiei Europene în contextul procedurilor aferente obţinerii autorizării pentru aplicarea acestei măsuri, taxarea inversă pentru livrarea bunurilor din categoria cerealelor şi a plantelor tehnice se aplică pe o perioadă de doi ani de la data intrării în vigoare a acesteia, mai exact până la data de 31 martie 2013 inclusiv.
– O altă măsură prevăzută de proiectul de act normativ vizează restrângerea sferei categoriilor de bunuri pentru care România a solicitat autorizarea pentru aplicarea unei măsuri speciale de derogare de la prevederile articolului 193 din Directiva 2006/112/CE privind sistemul comun al taxei pe valoarea adăugată, numai pentru anumite bunuri din categoria cerealelor şi a plantelor tehnice, respectiv grâu, secară, orz, porumb, soia, rapiţă, floarea-soarelui şi sfeclă de zahăr, ţinând seama de recomandările serviciilor Comisiei Europene în contextul demersurilor aferente unei astfel de autorizări.

Pentru proiectul de Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal şi a altor prevederi financiar-fiscale – publicat în data de 25.05.2011 – CLICK AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!